StoryEditorOCM
Domaći nogometriječ trenera

Njega sada krivi čitava nacija, Zlatko Dalić priznao svoje pogreške, ispričao se i otkrio plan za Albaniju

Piše Frane Vulas
15. lipnja 2024. - 20:51
Berlin, Njemacka, 150624. Olympiastadion. Nogometna utakmica UEFA Euro 2024. skupina B, Spanjolska - Hrvatska. Na fotografiji: Zlatko Dalic.Ante Cizmic/Cropix

Težak poraz doživjela je Hrvatska na otvaranju Eura 2024., čak tri pogotka završila su u mreži Dominika Livakovića, nijedan iza leđa Unaija Simona. Na konferenciji za medije nakon susreta govorio je izbornik Zlatko Dalić.

- Čestitam Španjolskoj na zasluženoj pobjedi. Mi smo prvih 15 minuta počeli nekako teško. Nakon toga smo imali period u kojem smo imali loptu i kontrolu utakmice. Ali onda nas je jedna okomita lopta na koju smo upozoravali razdvojila i primili smo gol. A baš smo na to stalno upozoravali. Nismo bili dovoljno agresivni, stajali smo predaleko od igrača. Kada ovakvim igračima daš puno prostora, onda nemaš puno šansi. Pogotovo na bokovima. Bili smo prespori, predaleko od igrača i premalo agresivni – naglasio je Dalić.

Što mislite da je razlog ovog rezultata, je li to španjolski presing? Imali ste s njim problema?

- U svakom slučaju jesmo. U prvih 15 minuta nismo imali rješenja za njega. Očekivali smo da ćemo kvalitetnije izlaziti s loptom. Španjolska je bila hrabrija, agresivnija. Patili smo petnaestak minuta, a baš kada smo se posložili, primili smo gol – rekao je Dalić.

Hoćete li u iduća dva susreta pomaknuti Joška Gvardiola u sredinu obrane?

- Mi smo tako igrali i prije. Imali smo dosta problema u fazi obrane. Nadam se da je ovo ipak bio samo jedan loš dan. Nećemo sve ono što je bilo dobro preko noći prebrisati. Čekaju nas dvije teške utakmice. Morat ćemo analizirati zašto je bilo tako loših reakcija – dao je odgovor Dalić, ali nije bio konkretan u tome.

Imate li poruku za hrvatske navijače koji su u velikom broju došli u Berlin?

- Atmosfera je bila prekrasna. Ne znam ni sam koliko je naših navijača stiglo ovdje. Moja isprika njima na ovoj lošoj predstavi. Napravili su veliki trud da dođu, a razočarani su kao i mi – rekao je Dalić.

Zamijenili ste u drugom poluvremenu Luku Modrića i Matea Kovačića?

- Igrali su sat vremena. Shvatili smo da imamo još dvije teške utakmice. Htjeli smo ih odmoriti, ali i dati šansu drugima da igraju – pojasnio je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 21:19