StoryEditorOCM
Domaći nogomettežak poraz

Ništa od nogometnog čuda u Osijeku, hrvatske nogometašice poražene od Norvežanki

Piše HINA
23. veljače 2024. - 20:23

Ženska nogometna reprezentacija Norveške svladala je hrvatske nogometašice s 3-0 (1-0) u prvoj utakmici razigravanja za grupu A Lige nacija, koja je u petak odigrana u lijepom ozračju, pred nekoliko tisuća gledatelja na osječkoj Opus Areni.

Reprezentacija nekadašnjih svjetskih i europskih prvakinja opravdala je ulogu favorita u ovom dvoboju, dominirajući na oba dijela terena. Norvežanke su povele već u 16. minuti golom Ade Hegerberg. To je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. U drugom su prednost Norvežanki povećale Caroline Graham u 49. minuti te Celin Ildhusoy u 62. minuti.

Kolika je bila nadmoć Norvežanki najbolje će oslikati statistika udaraca kojih su gošće imale 24, od toga 13 unutar okvira, dok su hrvatske nogometašice imale dva udarca, jedan unutar okvira.

Najbolja igračica među izabranicama Nenada Gračana bila je kapetanica i čuvarica mreže Doris Bačić koja je najzaslužnija što pobjeda gošći nije bila i uvjerljivija.

No, hrvatskim nogometašicama, koje će po svemu sudeći i u sljedećem izdanju igrati u B grupi Lige nacija, ovo je bila nagrada za osvajanje drugog mjesta u svojoj skupini, što im je i donijelo priliku za nastup u ovom razigravanju za plasman u A grupu.

Uzvrat je na rasporedu 27. veljače (18 sati) u Stavangeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:41