StoryEditorOCM
Domaći nogometnemirni duh

Nije Pukštas jedini! Nekadašnji hajdukovac i ikona HNL-a u šestoligašu kažnjen zbog nediscipline: ‘Sad razumijem Keka‘

Piše Sport SD
8. listopada 2024. - 11:53

Anas Sharbini minulog se ljeta vratio u Rječinu iz Dražica. Klub je to koji se natječe u šestom rangu hrvatskog nogometa, a u njemu je bivši hajdukovac ponikao. U Rječinu je stigao iz Omišlja. Njegov novi klub u prošlom je kolu igrao derbi kola protiv NK Rikard Benčić u kojemu je poražen s 0:2. Utakmicu se propustila glavna zvijezda Rječine Sharbini, a trener Toni Forgić je za Sportcom pojasnio zašto ga nije bilo.

image
Josko Ponos/Cropix

- Anas je kažnjen zbog nediscipline i zato ga nije bilo u derbiju. Sad razumijem Matjaža Keka - kazao je Forgić koji je ipak prelomio i kaznio Sharbiniji iako je u četiri utakmice za klub zabio tri pogotka. Njegov izostanak očito se itekako osjetio...

Sjetio se Forgić Keka i njegovog odnosa s Anasom. Slovenski stručnjak često ga je izostavljao iz sastava zbog problema s disciplinom i manjkom zalaganja. Profesionalnu karijeru Sharbini je započeo u Rijeci 2005. godine, a 2009. je s bratom Ahmadom potpisao za Hajduk za dva milijuna eura. Na Poljudu nije ostao preveliki trag, pa je četiri godine kasnije napustio Hajduk i prešao u saudijski Al-Ittihad za što je Hajduk dobio 1.8 milijuna eura.

image
Tea Cimas/Cropix

Igrao je još za turski Osmanlispor da bi se 2016. vratio u Rijeku. Krenuo je tada njegov put prema niželigaškom nogometu. Za Rijeku je u 165 utakmica zabio 42 pogotka uz 44 asistencije. Za Hajduk je nastupio 74 puta, a upisao je 15 golova i 30 asistencija. Zaigrao je i za hrvatsku reprezentaciju. U tri nastupa zabio je dva pogotka. U Rječini mu je u novoj sezoni krenulo dobro. Kako rekosmo, stigao je iz omišaljskog OŠK-a gdje i dalje igra njegov brat Ahmad.

image
Josko Ponos/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix

Tablice omogućuje Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 11:54