StoryEditor
Domaći nogometotvara novo poglavlje

Nije odolio pozivu: Zvonimir Boban napušta FIFA-u i stiže u Milan za šefa nogometnih operacija

14. lipnja 2019. - 18:57
eca_split3-110918-1

Proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i legendarni kapetan 'vatrenih' Zvonimir Boban napustit će dužnost zamenika glavnog tajnika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i preuzeti poziciju šefa nogometnih operacija u nogometnom klubu AC Milan, s kojim je kao igrač osvojio naslov europskog prvaka i četiri puta bio prvak Italije.

Vijest su u petak na svojim službenim internetskim portalima objavili i Milan i FIFA.

- Uvijek ću biti zahvalan predsjednuku FIFA-e Gianniju Infantinu na prilici koju mi je dao nakon izbora 2016. godine. Vjeran svom motu "vraćanja nogometa FIFA-i i FIFA-e nogometu", imao je hrabrosti pobjeriti bivšem nogometašu tako opsežnu i zahtjevnu ulogu unutar organizacije - izjavio je Zvonimir Boban u priopćenju koje je objavila FIFA.

- Počašćen sam i privilegiran što sam imao priliku raditi na važnim projektima koji su FIFA-u vratili na zasluženo mjesto, daleko od skandala i narušenog ugleda. Povjerena mi je vodeća uloga u važnim projektima kao što su reorganizacija FIFA klupskog svjetskog prvenstva, uspješno završen proces kandidature za domaćina Svjetskog prvenstva 2026., kao i revolucionarno uvođenje pomoćnog video sustava za suce (VAR), kojim smo prekrasnu igru učinili pravednijom i zaštitili njen integritet - izjavio je 50-godišnji Zvonimir Boban opraštajući se od svojih kolega u FIFA-i.

- Njegova predanost nogometu i entuzijazam su nevjerojatni. Bio je od neprocjenjive koristi za FIFA-u. Mnoge pozitivne promjene koje smo napravili u posljednje tri godine ne bi bilo moguće napraviti bez Zvone. Pokazao je istu predanost, srčanost i strast radeći u FIFA-i, kakvu je imao i na terenu kao igrač. Nedostajat će nam, ali želimo mu puno uspjeha u novim izazovima s njegovim voljenim klubom - izjavio je u priopćenju predsjednik FIFA-e Gianni Infantino koji je na nedavnom Kongresu u Parizu dobio novi četverogodišnji mandat na čelu Međunarodnog nogometnog saveza.

Boban će biti prvi šef nogometnih operacija u Milanu, jer slavni klub do sada u svojoj organizaciji nije imao takvu poziciju, i bit će prvi suradnik sportskog direktora Paola Maldinija.

- Uvjeren sam da će zahvaljujući svom ugledu, iskustvu i sposobnostima, Zvone značajno doprinijeti rastu i razvoju sportskog sektora i biti od neprocjenjivog značaja u uspostavljanju veza s nogometnim institucijama. Uz njemu i Paolu Maldiniju, uz sebe imam dvije osobe neosporne kvalitete i komptencije, koje su sposobne ostvariti naše vizije i izgraditi kompetitivnu i uspješnu momčad Milana - izjavio je u priopćenju glavni izvršni direktor kluba Ivan Gazidis. 

- Kad me Paolo upitao jesam li slobodan, sjeo sam u automobil i odvezao se do njegove kuće u Milanu. Nakon razgovora s Ivanom sve je bilo jasno i stigao sam. U mom sam gradu, u klubu koji volim i u državi koja mi je mnogo toga dala. Nadam se da ću opravdati ukazano mi povjerenje - izjavio je Boban u priopćenju koje je objavio AC Milan.

Zvonimir Boban je uvršten u Kuću slavnim milanskih "crveno-crnih", s kojima je osvojio devet trofeja (četiri talijanska 'scudetta', Ligu prvaka, UEFA-in Superkup i tri talijanska Superkupa), a u razdoblju od 1991. do 2001. u 251 nastupu postigao 30 pogodaka.

item - id = 608849
related id = 0 -> 1134775
related id = 1 -> 1134234
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 17:31