StoryEditorOCM
Domaći nogometKrv (ni)je voda

Nije familija samo prgava. Prvi rođaci u Hajduku i Dinamu bore se za trofej prvaka HNL-a: ‘On mi je kao brat...‘

Piše Frane Vulas
13. veljače 2024. - 20:40

Dinamo je na Maksimiru predstavio svoje najzvučnije pojačanje ove zime, na posudbu iz talijanskog Cagliarija stigao je bivši hrvatski reprezentativac Marko Rog (28). Nakon serije teških ozljeda koljena, čak tri, Rog će se nogometu pokušati vratiti povratkom u Maksimir gdje je već proveo nešto više od godinu dana po dolasku iz Splita u ljeto 2015. godine.

Veznjak Rog je prvi rođak Hajdukovog lijevog bočnog Darija Melnjaka (31). Nevjerojatno, ali i Melnjak se također oporavlja od teške ozljede koljena. Melnjak bi se utakmicama trebao vratiti iduće sezone, a Rog se nada kako će to biti krajem ožujka u derbiju s Hajdukom.

image
Goran Mehkek/Cropix

Na predstavljanju u Maksimiru na temu Melnjaka, Rog je kazao.

- Dario mi je poput brata, odrasli smo zajedno, zna da sam veliki dinamovac.

Podsjetimo, Dario Melnjak je iz Krkaneca, Marko Rog je iz Nedeljaneca. Rođaci su iz dva mala mjesta u općini Vidovec u blizini Varaždina. Prvi su rođaci, Markov tata i Darijeva mama su brat i sestra.

- Svi smo počeli u istom klubu, u Nedeljancu, u školi nogometa Fotex – pričao nam je Melnjak u intervjuu jesenas nakon operacije ozlijeđenog koljena.

image
Ante Čizmić/Cropix

Kao djeca često su zajedno pomagali u polju, zajedno s Markovim bratom Petrom.

- Mi nismo imali toliko poljoprivrede, ali smo puno radili kod njih. Markov brat, Marko i ja smo stalno bili na njivi. Uglavnom bismo bili zaduženi za bacanje glavica kupusa na kamion, a jedan bi ih gore slagao – govorio je Melnjak.

Sada će se naći na suprotnim stranama u borbi za titulu prvaka SuperSport HNL-a. Nažalost, vrlo vjerojatno neće i na terenu zbog težine Melnjakove ozljede. Rog je bliže povratku na teren, ali je čak tri puta zbog sličnih ozljeda prolazio sličan ‘pakao‘.

- On je tri puta ovo prolazio. Sada se uspješno vraća nakon treće ozljede. Rekao mi je da budem strpljiv... Velika smo podrška jedan drugom – govorio je Melnjak o tome koliko mu je da sve lakše prebrodi pomagao prvi rođak Rog.

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:47