StoryEditorOCM
Domaći nogometigrači o utakmici

Filip Uremović otvoreno: ‘Iz taktičkih grešaka smo primili ne dva, nego tri gola. Neće nas ovo pokolebati!‘

Piše Frane Vulas
28. siječnja 2024. - 21:22

Spektakularnim pogotkom Lindon Selahi donio je pobjedu Rijeci na Poljudu (2:1). A do prije samo nekoliko dana bio je izvan momčadi nakon što dugo nije bilo dogovora između njega i kluba oko produžetka ugovora, a onaj stari mu je isticao na ljeto. Potpisao je novi ugovor, pa sve proslavio pobjedničkim golom u jadranskom derbiju za preuzimanje vrha SuperSport HNL-a.

- Imamo vrlo karakternu momčad, a to smo i večeras pokazali. Nismo dobro igrali u prvom poluvremenu, Hajduk je bio bolji. U svlačionici smo na poluvremenu razgovarali i uspjeli smo preokrenuti susret. Došli smo ovdje po tri boda i to smo i ostvarili – kazao je Selahi nakon susreta.

Čiji gol je ljepši, tvoj ili Obregonov?

- Gol je gol, najbitnija su tri boda. Nije važno tko je zabio – naglasio je Selahi.

Tebi je lopta savršeno sjela, baš kako si htio?

- Osjetio sam gdje će lopta. Samo sam šutirao i nisam uopće razmišljao.

Koliko je ova pobjeda i izbijanje na prvo mjesto poticaj Rijeci za dalje, a koliko sa sobom donosi i pritiska?

- Ne osjećamo pritisak. Ovo je bila važna utakmica, ali svakoj pristupamo isto. Malo ćemo proslaviti, a onda krećemo ispočetka – rekao je Selahi.

Tko će biti prvak?

- Momčad koja bude najbolja, koja bude najkonstantnija. Još se ima mnogo igrati – diplomatski je odgovor ispalio Selahi.

image


 

Vojko Basic/Cropix

Poslije 2:1 slavlja Rijeke na Poljudu jedan od najboljih igrača sastava s Rujevice Marko Pjaca je kazao.

- Nije bilo neke ljepote i nogometa. Bila je to čvrsta utakmica, pravi derbi. Ponovno smo preokrenuli. Možemo biti ponosni, pobjeda na gostovanju, u derbiju. Slična situacija je bila i protiv Gorice prije nekoliko dana. Vjerovali smo da se možemo vratiti. Obregon i Selahi su zabili lijepe golove i odigrali odličnu utakmicu. Nitko sretniji od nas. Idemo proslaviti ovo i onda se okrenuti sljedećoj utakmici – kazao je Pjaca.

Rijeka je sada na prvom mjestu. Tko će osvojiti naslov prvaka?

- Kreće se praktički od nule. Dinamo ima utakmicu manje. Ako dobiju, to je sve u jedan bod. Može utrka otići u bilo kojem smjeru.

Niste podlegli atmosferi na Poljudu?

- Nije lako ovdje preokrenuti, pogotovo za mladu momčad kao što smo mi. To je velika stvar. Sretni smo.

Kako gledate na dolazak Perišića i Brekala u Hajduk?

- To je velika stvar za HNL. To su velika imena za ligu. Perišić je veliko ime za bilo koji klub. Obojica su imali dobre inozemne karijere. To je velika stvar za ligu, mislim da će biti gledanija, zanimljivija. Naš konkurent se pojačao, ali s obzirom da će se dići cijela liga drago mi je zbog toga.

Opet ćete trenirati u dva sata ujutro?

- Nakon pobjede u derbiju to nije nikakav problem – rekao je Pjaca.

image
Goran Mehkek/Cropix

Bolan domaći poraz od Rijeke 1:2 ostavio je Hajduk bez bodova i prvog mjesta na tablici SuperSport HNL-a.

- Dobro smo ušli u utakmicu. Poveli smo, ali smo u drugom poluvremenu iz nekakvih rekao bih taktičkih grešaka primili ne dva, nego rekao bih tri gola. Jedan je bio poništen. To su stvari koje smo radili, ali obilo nam se o glavu. Vidjeli smo da je Rijeka i Gorici zabila dva gola iz prekida, sada su to ponovili. Što je, tu je. Idemo dalje. Ne treba očajavati, trebamo iz ovoga naučiti lekciju i okrenuti se gostovanju u Osijeku – kazao je stoper Hajduka Filip Uremović.

Što se dogodilo Hajduku kod tih prekida?

- To je Rijekin forte, to su pokazali i u zadnjem kolu. Jednostavno nismo uduplali pozicije koje smo trebali, zaboravilo se. To je sastavni dio igre. Vjerojatno će i Osijek ovo gledati i tako se pokušati pripremati za nas – naglasio je Uremović.

Hoće li ovaj poraz poljuljati Hajduk?

- Porazi su sastavi dio igre. Naučili smo lekciju. Najvažnije je nešto naučiti iz poraza. Neće nas ovo pokolebati – kazao je Uremović.

image


 

Bozidar Vukicevic/Cropix
image



 

Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:45