StoryEditor
Domaći nogometvatreni u 21

Nenad Gračan: Želimo ostati vodeći u skupini

Piše PSD.
10. studenog 2015. - 17:59
Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine (U-21) pod vodstvom izbornika Nenada Gračana okupila se na pripremama za nadolazeće dvoboje u utrci za Europskim prvenstvom gdje će u srijedu u Šibeniku ugostiti San Marino, a idući utorak u Rijeci Španjolsku.

"Veliko nam je zadovoljstvo opet biti u Šibeniku, nogometnom gradu. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na utakmici, vrlo bitnoj utakmici u kojoj mi jesmo favoriti, no u sportu se svašta događa", rekao je Gračan u najavi utakmice.

Mateo Kovačić, u dogovoru s izbornikom seniorske reprezentacije Antom Čačićem, priključit će se mladoj reprezentaciji naknadno, a svi su pozvani igrači zdravi osim Joze Šimunovića, koji ima problema sa skočnim zglobom. Ukoliko ne bude mogao nastupiti protiv San Marina, ostaje u konkurenciji za Španjolsku.

"Moramo biti odgovorni i ozbiljni, a onda će neupitna kvaliteta kod naših igrača doći do izražaja. Vjerujemo u nova tri boda, a poslije toga možemo razmišljati o sljedećoj utakmici, sa Španjolskom", izjavio je izbornik.

O udarnom će sastavu Gračan odlučiti poslije zadnjeg treninga, a susret sa San Marinom mogao bi poslužiti i za testiranje i uigravanje nekih noviteta.

"Ima dosta vlage, teren je mekan, no domaćini će napraviti sve da bude optimalan. Zbog karakteristika naših igrača bitno nam je da ubrzamo igru, da imamo posjed i dobar protok lopte. Više-manje, svi mladi reprezentativci igraju u svojim klubovima, i to igraju dosta, i pritom su važne karike. Veseli nas njihov kontinuitet i ritam, dobri rezultati njihovih klubova u stranim ligama, te u tom smislu ne bi trebalo biti problema", rekao je Gračan.

Hrvatska U-21 vrsta je vodeća u skupini 6 s maksimalnih 9 bodova i pobjedama protiv San Marina (3-0), Gruzije (1-0) i Estonije (4-0). 

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 05:37