StoryEditor
Domaći nogometrelaksacija

Nekadašnji igrač Hajduka danas je član Celte iz Viga: Španjolska je živnula, prvi put sam vani popio kavu...

Piše Slaven Alfirević
19. svibnja 2020. - 21:59
Oscar Del Pozo/AFP

U tri su zemlje posebno uprte oči, od Lige petice. Između ekstrema Francuske i Njemačke, Francuza koji su prekinuli prvenstvo i Nijemaca koji su već brže-bolje odradili prvu rundu nastavka, „smjestile” su se Španjolska, Italija i Engleska. I još se nisu dogovorili kad će i kako će. Nije sporno da bi sigurno igrali, ali... Veliko je to ali...

Na liniji nam je Vigo, Celta, Filip Bradarić. Kako Španjolska diše posljednjih dana:

- Bolje je, živnulo je sve, popustili su mjere i sad sam za vikend prvi put mogao do kafića vani, popiti kavu. Malo šetnje do mora, do plaže. Sad tek mogu malo bolje i grad upoznati, lijep je. Izašli smo vani poslije toliko vremena, malo na slobodu, da tako kažem. Barem da nismo stalno kod kuće, ili do treninga i natrag. Počeli smo mi trenirati u klubu ima već neko vrijeme, ali sad je prvi put grad malo olabavio mjere, dopušteno je kafićima i restoranima da se otvore, pa smo prošetali.

Vi i Marko vaš Čulić?

- Tako je, mi smo stalno ovdje zajedno, Marko je moj kako da vam kažem, sve. I trener koji prati moje vježbe, savjetuje što da radim, kontrolira prehranu, moj prvi suradnik. Zajedno nam je lakše, kad je već obitelj ostala doma. Prošlo je najgore, tješim se, a ne mogu zamislit da smo već dva mjeseca odsječeni. Najteže je što su moji ostali u Splitu svo vrijeme, a ja ovdje, ali nije bilo druge. Sporo mi je prolazilo, prvi put da sam zatvoren u četiri zida, a nisi u svome gradu.

Kad će Španjolci na zeleni travnjak, na utakmice?

- Ovdje se sanja, želi, spominje se 12. lipnja kao početak, međutim ništa to nije službeno. Nije svuda isto stanje, pa je teško sve usuglasiti.

Kako je kod vas u Vigu?

- Nije bilo baš puno slučajeva korone, ne bih vam govorio o brojkama, ali mi smo nekako prolazili mirnije, puno, puno bolje nego Madrid i Barcelona. Bolest nismo dotakli nekim vlasttitim iskustvom ili pričom, međutim sve što smo radili i kako smo živjeli bilo je s maksimalnim mjerama opreza. Mi i dan-danas, evo, na trening dolazimo i vraćamo se s maskama. I u rukavicama.

Vratili ste se barem treninzima, kako to kod vas izgleda?

- Jesmo, već neko vrijeme, ali još nismo ušli u svlačionicu! Možda ćemo uskoro, ali tuširamo se još kod kuće. Odemo nakon treninga kući, dobijemo u klubu robu u kojoj ćemo doći sutradan na trening, a ovu današnju vratimo sutra na pranje u klub. Tako funkcioniramo. Mjere opreza su velike i pridržavamo se. Po desetorica smo u jednoj grupi. I to je još ograničeno.

Čujete se s hajdukovcima?

- Povremeno da, u kontaktu smo. O, oni već znaju kad će početi prvenstvo, dolje u Splitu je već sasvim dobro koliko čujem.

Ne treba ni pitat, testirali ste se?

- Naravno, već nekoliko puta, bris grla i nosa, onda smo vadili krv, pa opet bris grla. Svaki čas. I mjere mi temperaturu svaki dan. Sad mi je to postalo nešto najnormalnije, da mi izmjere imam li fibru. I da kažu, ajmo testovi! Pregled krvi je važan da se vidi jeste li možda koronu preboljeli, a da niste ni znali, nosite li antitijela. Negativan sam, svaki put. Ne, nisam koronu ni prebolio, sve je negativno, svaki put. – smije se Bradarić.

A recite nam gdje su bjegunci Rus Smolov i Danac Sisto? Podigli su prašinu bijegom kući iz Celte, bez dozvole.

- Vratili su se na početak treninga.

Rus Smolov je bježao zaručnici mladoj na rođendan u Moskvu, da posjetimo, pisali smo, a Sisto autom u Kopenhagen, obitelji. Jesu li kažnjeni?

- Ne znam što su riješili interno, ne miješam se, ali su se vratili, čak je Smolov to uradio vrlo brzo. Očito je doletio avionom natrag, kao što je i odletio. Odmah su se testirali i budući da su bili negativni svaki put, to se više ovdje ne spominje. Bitno je da je test negativan – kaže nam Filip Bradarić.

Kad si negativan, onda je sve pozitivno?

- Baš tako.

A kad prvenstvo počne navodno se razmišlja da bi se koristio svaki dan u tjednu, pojedini klub bi igrao svaka tri dana, ubrzano, a igralo bi se radi vrućine i u 23 sata navečer?!

- Ima puno prijedloga, pa i taj sam čuo. Ali, ništa nije sigurno. Putovanja, hoteli, sve su to još upitnici. Traži se način da počne što prije i da se sve onda relativno brzo završi. Bit će žestok ritam, to je jasno.

Bit će vrućine ljeti?

- A bit će, ali neka bude vruće, samo da se igra. Čitam kako će Real Madrid na svoj mali stadion, gdje inače trenira, ali to je zbog renoviranja glavne scene Bernabeua. Ionako smo svi bez publike. Bit će sve to skupa vrlo zanimljivo – rekao nam je Bradarić.

‘Otkup iz Cagliarija? Nisam se čuo s njima...’

Vi ste bili u dobroj formi, uzeli bod Realu u Madridu, Celta se dizala, dali bismo ruku u vatru da ostajete u ligi i da vas Celta otkupljuje od Cagliarija?

- Dobro sam počeo da sam bio zadovoljan. A sad ćemo vidjet. Sve iznova. Treba nastavit gdje smo stali.

Jeste li se čuli s vašima iz Cagliarija?

- Pa ne baš u zadnje vrijeme, oni imaju svojih briga kako nastaviti prvenstvo. Najvažnije bi bilo krenuti. I mi i oni. Pitam se je li 12. lipnja realan datum starta?

#FILIP BRADARIĆ#CELTA VIGO

Izdvojeno

31. svibanj 2020 07:47