StoryEditorOCM
Domaći nogometkako će ovo proći

Nakon sukoba Tramezzanija i Demona oglasila se i Istra 1961, poslana je znakovita poruka

Piše Sport SD
29. rujna 2024. - 12:33

Gostovanje Istre 1961 na Šubićevcu, osim po remiju bez golova protiv Šibenika, pamtit će se i po sukobu Demona i trenera Paola Tramezzanija. Puklo je između navijača Istre i trenera nakon utakmice, a situacija je bila toliko ozbiljna da je Talijan nasrnuo prema ogradi koja dijeli navijače od terena te su ga djelatnici kluba odvajali od nje. Pritrčali su i brzo igrači Istre, a između navijača i Tramezzanija je stala policija nakon susreta.

Svađa je krenula još u prvom poluvremenu kad je kapetan Istre Slavko Blagojević dobio prvi žuti karton, a navijači su nakon toga vikali Tramezzaniju da ga izvadi iz igre. Odmahivao je rukom tad talijanski stručnjak, a nervozni Blagojević je nakon žutog u 15. minuti dobio i drugi, isključujući, u 38. minuti. 

Na kraju susreta došlo je do verbalnog obračuna u kojem su mu navijači zaprijetili da će ga otjerati iz kluba, a oglasili su se Demoni i priopćenjem dan kasnije. Naglasili su u svom priopćenju da je Tramezzani jedini trener koji je ostvario veliku povezanost s tribinom i jedini koji je unazad 20 godina doživio skandiranje navijača, ali da je na Šubićevcu zaslužio da ostane bez imena u tom proglasu.

Dan nakon objave navijača stigla je i znakovita poruka iz kluba. Naime, u objavi na društvenim mrežama napisali su poruku pomirenja na engleskom jeziku.

- Mi nismo neprijatelji, već prijatelji. Ne smijemo biti neprijatelji. Iako se strast možda zategla, ne smije prekinuti naše veze ljubavi - stoji u poruci Istre 1961. 

image


 

Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 12:34