StoryEditor

Nakon Muambinog kolapsa Modrić i Kranjčar idu na srčane preglede

Piše PSD.
19. ožujka 2012. - 16:02
Nakon kolapsa Boltonovog nogometaša Fabricea Muambe na travnjaku White Hart Lanea u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju FA Cupa protiv Tottenhama, iz redova Spursa zatražili su srčana testiranja.

- Ovi srčani zastoji kod mladih ljudi vrlo su rijetki, dogode se otprilike jednom od 50.000 ljudi. Takva su stanja vrlo rijetka - rekao je sportski kardiolog dr. Sanjay Sharma za Sky News.

Nakon kolapsa na travnjaku Muambi je brza liječnička intervencija na travnjaku spasila život, a trenutno se nalazi u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege u jednoj londonskoj bolnici.

- Važno je istražiti povijest vezanu uz srčane simptome, što uključuje bol u prsima za vrijeme izdisaja koja je neproporcionalna izvedenim vježbama, kao i crne rupe u sjećanju, a važno je pitati obitelj o povijesti budući su mnoga stanja koja mogu uvjetovati srčani zastoj nasljedna.

Dr. Sharma otkrio je kako bi "jedan ili dva igrača" trebali obaviti srčana testiranja tijekom dana, ali da se i ostatak momčadi Spursa, čije boje brane hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Niko Kranjčar, želi podvrgnuti istima.

TS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. listopad 2020 11:59