StoryEditorOCM
Domaći nogometslavlje u Zagrebu

Nakon drame s Dinamom nogometašicama Splita peti kup u nizu, kapetanica Hadžić donijela trofej golom u stilu Livaje

Piše Frane Vulas
4. lipnja 2023. - 17:46

U dramatičnom finalu kupa odigranom na ŠNC Stjepan Spajić u zagrebačkom Sigetu nogometašice Splita su velikim preokretom uspjele doći do svog petog trofeja u natjecanju u nizu. U završnom susretu Splićanke su dvaput gubile od Dinama, 0:1 i 1:2, ali su na koncu uspjele slaviti s konačnih 3:2. Pobjedu Splitu donijela je s dva pogotka u završnici susreta kapetanica Aida Hadžić, a sudjelovala je i u akciji kod prvog pogotka. Uslijedilo je veliko slavlje Splićanki u Zagrebu, pjesma uz zapaljene baklje, pobjedničke majice ‘Kup je naš‘...

Bez čak šest ozlijeđenih igračica doputovale su Splićanke na finale, što se osjetilo i na njihovoj izvedbi. Unatoč tome sasvim su zasluženo došle do novog trofeja, pogotovo su dominirale u posljednjih pola sata susreta. Poveo je Dinamo već u desetoj minuti preko Nike Petarić. Nakon duge lopte vratarke Ane Filipović, Indijka Jyoti Jyoti je glavom prebacila loptu iza obrane Splita, a Petarić je pobjegla čuvarkama i s ruba kaznenog prostora je matirala vratarku ‘crvenih‘ Lauru Fiket. Iznenađenje Splitu je donijela Jessika Pedersen u 37. minuti. Poslije kornera Jasne Đoković kapetanica Splita Aida Hadžić šutirala je glavom. Na gol liniji je siguran pogodak spriječila Laura Kopić, ali je loptu odbila samo u gužvu u petercu do Pedersen koja je iz blizine loptu poslala u mrežu.

Drama u završnici

No, već na početku nastavka stigao je novi šok za Splićanke. U 47. minuti pogriješila je Luana Zajmi, a iskoristila je to Karla Jedvaj, asistirala za Indijku Jyoti Jyoti koja je ostala sama ispred vratarke Fiket i zabila za novo vodstvo Dinama. Poslije novih prilika Lare Ivanuše i Hadžić potonja je u 74. minuti na asistenciju iz kornera Zajmi glavom zabila za 2:2.

Uslijedila je dramatična završnica. Kada je već izgledalo da će susret otići u rulet jedanaesteraca, pobjedu ekipi trenerice Selme Omerović donijela je Hadžić. Jedan ubačaj s desne strane u 87. minuti Hadžić je u stilu Livaje na osam metara od gola loptu primirila prsima, a onda je zakucala loptu u rašlje.

ŽNK Split je nastupio u sastavu: Fiket – Pedersen, Bošnjak, Zajmi, Kapetanović – Blažević, Pezelj, Hadžić – Đoković, Ivanuša, Kurkutović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:42