StoryEditorOCM
Domaći nogometpriopćenje HUNS-a

‘Na Skupštini je sudjelovala osoba koja nikad nije izabrana s naše strane, prisiljeni smo podnijeti prijavu‘

Piše Sport SD
8. prosinca 2023. - 15:44

"Nakon što smo ukazali na prošlogodišnji propust na Skupštini ZNS-a, nažalost i ove godine se ponovilo isto, pozvan je nelegitimni predstavnik igrača u Skupštini ZNS-a te se slijedom navedenog događaja obraćamo javnosti", poručuju iz HUNS-a čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" broji više od 1400 članova/ica, trenutno školujemo 15 nogometaša i do sad je putem HUNS-a školovano više od 60 nogometaša, u 10 godina 200 nezaposlenih nogometaša sudjelovalo je na HUNS-ovom Kampu za igrače bez ugovora i pronašlo svoj angažman. Punopravni smo član FIFPRO-a (Svjetsko udruženje profesionalnih nogometaša), sudjelujemo u radnim skupinama FIFA-e, UEFA-e, Komisije EU i iza nas su brojni uspješni projekti.

Prema Statutu ZNS-a u čl. 34. st. 2. propisano je da Skupštinu ZNS-a, između ostalih, čini i jedan predstavnik udruženja sportaša-igrača.

Na Skupštini održanoj 05.12.2023. kao predstavnik udruženja sportaša-igrača u ZNS-u sudjelovala je osoba koja nikad nije izabrana od strane HUNS-a, jedinog udruženja nogometaša (koji je registriran u Gradskom uredu za opću upravu u Gradu Zagrebu).‘

Cilj HUNS-a nije sjedenje u Skupštini bilo koje organizacije, naš cilj i zadatak je da se čuje glas stvarnih predstavnika igrača. Međutim, ako to nije cilj i ZNS-a, neka onda odredbe Statuta prilagode svojim željama i izaberu "svog pajdu" umjesto predstavnika udruženja nogometaša, tj. neka stvari nazovu pravim imenom.

Slijedom navedenog, prisiljeni smo podnijeti prijavu nadležnoj sportskoj inspekciji s obzirom na nezakonit saziv predmetne Skupštine.

S poštovanjem, Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:13