StoryEditorOCM
Domaći nogometuoči finala Kupa

Na Poljudu već mogu hladiti šampanjac, Šibenik izgleda kao ispuhani balon

Piše Krešimir Gulin
21. svibnja 2023. - 09:30

Može li Šibenik pobijediti Hajduk u finalu Kupa? Teško se oteti dojmu kako je najprecizniji odgovor na to pitanje dao nekadašnji vrlo uspješni trener Šibenika Krunoslav Rendulić u nedavnom razgovoru za naš list:

- Pobjeda Šibenika u Rijeci bila bi čudo neviđeno- kazao je uvijek iskreni Rendulić.

Baš tako, jer Narančasti i Bijeli dvoboj na Rujevici dočekuju u dijametralno suprotnom raspoloženju. Čini se kako je Leko u pravo vrijeme posložio hajdučki stroj. Za razliku od njegovog kolege sa Šubićevca Čanadija kojemu su uzde ekipe izmakleiz ruku u ključnom trenutku sezone.

Na finale Kupa Šibenik dolazi kao grogirani boksač u konopcima. Nije to stvar dojma, već grube statistike koja govori da su Narančasti izgubili zadnje četiri prvenstvene utakmice uz gol razliku (1:13).

Stoga na Poljudu već mogu početi hladiti šampanjac. Premda, Šibenčanima uvijek ostaje nada kako je Kup varljivo natjecanje, odnosno kako je sve moguće u jednoj utakmici.

Međutim, da bi Narančasti iole ozbiljnije zaprijetili Bijelima na Rujevici moraju napraviti ‘reset‘ za 360 stupnjeva do srijede. Premda će svaki objektivni promatrač kazati kako Šibenik trenutačno ne izgleda kao momčad koja je spremna ustati na noge.

Jer, igra Šibenika puna je briga i problema. Od obrane do napada. Navala Narančastih ‘štekala‘ je od početka sezone. Šibenčani su najneefikasnija momčad lige. No, ti problemi kulminirali su u završnici sezone. U osam utakmica četvrtog kruga prvenstva Čanadijeva momčad zabila je svega četiri gola. I to tri Belupu te iz penala Osijeku za puko ‘šminkanje‘ dojma.

Unatoč tome, navijači Šibenika mogli bi se na Rujevici nadati pokojem bijegu opasnih Dolčeka i Špeljaka, koji su znali nauditi i Dinamu, da Narančasti nisu izgubili čvrstoću u obrani koja ih je krasila u prvom Čanadijevom mandatu.

Podsjetimo, u prvih 10 kola Šibenik je imao samo dva poraza uz sedam remija. Prozvali su tada Narančaste Šibeniks. Ali, u drugom boravku Čanadija na Šubićevca nestala je kompaktnost kojom su Šibenčani plijenili na jesen

Samo u zadnje dvije utakmice Šibenik je primio po četiri gola (Dinamo i Osijek). A ne tako davno i od Gorice i Lokomotve...

- Da, sada se čini da teško možemo parirati Hajduku. Ali, opet vjerujem da finale Kupa može dati novi impuls mojim igračima, da može biti novi motiv.

Momci su bili silno deprimirani nakon poraza od Osijeka. Bit ćemo na okupu svaki dan do finala u Rijeci, pokušati podići ekipu, vidjeti tko je ozlijeđen i pokušati sastaviti momčad koja može odigrati na visokom nivou koji je nužan za takvu utakmicu.

Čujte, ova momčad ima kvalitetu. Na početku drugog dijela sezone bili smo na dobrom putu, no veliki pritisak koji je bio na nama učinio je svoje. Vjerujte, na treninzima oni dobro rade, ali kad dođe utakmica desi se neka blokada. Nisu oni zaboravili igrati. Mesa je puno bolji igrač nego što pokazuje, Matić također, da ne idem na svakog pojedinačno. Činjenica je da smo slabi zadnjih sedam- osam kola i to je moja odgovornost kao trenera.

Ipak, do srijede i finala s Hajdukom treba pokušati okrenuti stvari na pozitivu- zaključio je Čanadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:30