StoryEditorOCM

Muke po Dalića i veliki problem za Hrvatsku: Nova ozljeda u posljednjoj liniji, Vatreni u suzama napustio teren

Piše HINA, Sport SD
26. kolovoza 2024. - 07:20

U najzanimljivijoj utakmici 2. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je kao domaćin svladao Bolognu s visokih 3:0 (1:0).

Napoli je poveo golom Di Lorenza (45+2) na samom kraju prvog poluvremena nakon lucidnog dodavanja Kvarachelije, da bi upravo Gruzijac u 75. minuti uz dosta sreće povisio na 2:0 jer je njegov udarac završio u mreži nakon što je pogodio blok gostujućeg igrača. Konačnih 3:0 postavio je Simeone (90+4) duboko u sudačkoj nadoknadi.

Nikola Moro odigrao je čitav susret za Bolognu dok je Martin Erlić zbog ozljede bedrenog mišića lijeve noge morao biti zamijenjen već u 19. minuti.

image
Soeren Stache/Dpa Picture-alliance Via Afp

Erlić se sjajno spasio druge lige

Stoper je novi igrač Bologne, koja je prošle sezone izborila Ligu prvaka. Nakon što je Sassuolo ispao u Serie B, prodao ga je za 7 milijuna eura. Erlić je u novom klubu počeo dobro. Bio je starter u obje utakmice do sada, a u prvom kolu je namjestio gol protiv Udinesea.

Erlićeva ozljeda je veliki problem za Zlatka Dalića jer sada mu se u malo vremena ozlijedio već drugi igrač obrane kojeg je zvao za utakmice Lige nacija protiv Portugala 5. i Poljske 8. rujna. Podsjetimo, Bayernov desni bočni Josip Stanišić morao je na operaciju koljena i otpao je za spomenutu akciju, dok je stoper Erlić sada dvojben.

Samo pet obrambenih igrača za Dalića

Ako Erlić ne bude mogao biti na raspolaganju za skore mečeve Hrvatske, Dalić će sigurno zvati zamjenu jer tako bi sa sedam igrača zadnje linije koje je zvao, ostao na tek pet: Gvardiol, Ćaleta-Car, Šutalo, Pongračić i Sosa. S obzirom na to da Hrvatska igra s četiri igrača u obrani, jasno je da bi ostala na samo jednoj defenzivnoj rezervi.

Erlić je devet puta igrao za Hrvatsku. Debitirao je prije dvije godine u Ligi nacija te igrao sjajno protiv Francuske obje utakmice te protiv Danske. Međutim, Dalić se na SP-u odlučio za Gvardiola i Lovrena kao stoperski par, a kasnije je igrao Šutalo. Erlić je zatim igrao u završnici Lige nacija i kvalifikacija za Euro te pred EP. Na prvenstvu u Njemačkoj je bio, ali Dalić mu nije dao ni minute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 20:55