StoryEditor
Domaći nogometNiti jednom do sada

Morali smo pasti u Bakuu jer nitko u Hrvatskoj nije naučio lekciju: sve je prije par dana objasnio član Dalićeve svlačionice

Piše Tomislav Juranović/JL
10. rujna 2019. - 00:34

Nismo mi "Nijemci", mi te kvalifikacije uvijek rješavamo uz manje ili nešto veće traume. takvi smo, takav nam je mentalitet, objasnio je nekidan, prije utakmice sa Slovacima Milan Badelj, pišu Sportske novosti

- Pa sjetite se, u tom Bakuu smo već jednom kiksali, i to je uzak teren, oni napaljeni i zgusnuti, i to je baš teško gostovanje...

U biti, rekao je sve. Ali nakon one trnavske rapsodije, Azere se smatralo međustanicom do Poljuda i proslave odlaska na Euro protiv Mađarske.

- I vi mediji znate nekad napisati nešto tipa "Ovi su dobri, ali..." No nema ali. Više za nikoga nema ali.

I to je Badelj rekao.

No nitko još niti jednom nije naučio lekciju. Ni mi mediji, ni javnost, ali niti igrači, koji su protiv Azera odigrali 20 kvalitetnih minuta. I onda su stali. A Azeri su još u Maksimiru poslali poruku da su neugodni. Nisu najbolji, ali mogu i, što je najvažnije, silno žele zagorčati život. U Zagrebu im nije uspjelo, u Bakuu, eto, jest.

Nije vrijeme za drame, dakako, jer Hrvatska plovi prema Euru; ima i kvalitetu i gard - što se pokazalo pogotovo u Slovačkoj - što može kada hoće. No, očito, nije vrijeme niti za euforiju, čija su je jedra raskrilila nad Hrvatskom nakon one fantastične partije u Trnavi.

Jest, da smo u početku iskoristili barem jednu od silnih prilika, tri bi boda bila na kontu. No nismo, a ujedno smo pali, postajali sve nekompaktniji, nepovezaniji, lišeni ideje i lucidnosti. I jasno, pod vodstvom jednog od nas, koji nas poznaje u dušu, Nikole Jurčevića, Azeri su krenuli i nisu stali sve dok nisu došli do svog premijernog boda ovih kvalifikacija. Jest, također, frajer se prošetao pored Brozovića, Bartoleca i Lovrena kao Petković pored Slovaka, ali samo stoga što smo im se ponudili.

Mislili smo na inerciju nakon Modrićeva gola doći do drugoga i riješiti stvar, no čim smo ušli u taj "mindset", postali smo lako čitljiva lovina.

I vrijedan skalp na zidu malog nogometnog lovca, koju ovaj nije želio propustiti. I zato smo i "pali", zato smo ispustili priliku da rujanski ciklus završimo sa šest bodova i trasiramo put prema ždrijebu.

I zato sada opet moramo ispočetka. Euro nije daleko, ali samo ako ga igramo na "slovački" način. Oprezno, mudro, nadahnuto. I to ne samo ovi na terenu, već svi mi zajedno.

#HRVATSKA#EURO 2020#KVALILFIKACIJE

Izdvojeno

06. srpanj 2020 09:35