StoryEditorOCM
Domaći nogometa tek u Berlinu

Modrić i društvo izazvali opći delirij, Dalić nije nikoga poštedio, a od utorka stvari postaju krajnje ozbiljne

Piše Tomislav Juranović/Jutarnji list
10. lipnja 2024. - 19:33

"Vatrenomanija" koja vlada Neuruppinom u ponedjeljak poslijepodne doživjela je vrhunac. Iako je satima ranije krenula sipiti dosadna kiša, i iako je bio radni dan, otvoreni trening Modrića&co. nitko nije želio propustiti...

Tradicionalno, hrvatska reprezentacija organizirala je otvoreni trening, koji je u trening kamp Dalićevih izabranika privukao četiri, a neke procjene govore i pet tisuća ljudi, no dragocjeni papirić za ulazak žicao se uokolo mahnito, u tolikoj mjeri da bi Hrvatska bez problema ovdje privukla i desetak tisuća ljudi, samo da postoje nužni kapaciteti.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix

Gužva oko Volksparkstadiona počela je dobrih dva sata prije starta treninga, ljudi su čekali u redu kako bi ušli i uspjeli izbliza osjetiti dio ove "vatrene" karavane. Najviše je, jasno, bilo iseljenih Hrvata i njihove djece, jedan je par malo kasnije molio da žena uđe unutar press prostorija kako bi podojila jednomjesečno dijete. To vam sve govori.

No, osim Hrvata, sjatio se ovdje i velik broj domaćih žitelja - velik dio njih bio je u hrvatskim obilježjima - što ne čudi s obzirom da je ovo bila jedinstvena prilika na terenu lokalnog šestoligaša uživo svjedočiti pa makar i laganom treningu svjetskih vedeta. Izlaskom na teren, točno u 18 sati, uz nove govorancije lokalnih političara, krenula je ceremonija podizanja hrvatske zastave te izlazak naših što je označilo opći delirij praćen skandiranjem i dozivanjem, poglavito, naravno, Luke Modrića.

Zlatko Dalić, inače, na teren je izveo svih 26 igrača, nitko nije na poštedi, iako će, zapravo, tek od utorka stvari postati krajnje ozbiljne. Jer, ovim treningom zapravo zavrašava ceremonijalni dio hrvatske vrste te sada kreće potpuna koncentracija i usmjerenost na ono što slijedi. No, status koji ovdje uživa Hrvatska doista je zvjezdan. A onih pravi, grleni navijači tek se zapravo očekuju. Ako je, pak, suditi po ovome, Hrvatsku, zapravo Španjolsku, u Berlinu očekuje pravi inferno...

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. srpanj 2024 11:35