StoryEditorOCM
Domaći nogometi što će onda?

Mobilizacija za najveći hrvatski derbi: Iz Maksimira poslali upute navijačima kako da dočekaju goste iz Splita

Piše Sport SD
9. rujna 2024. - 13:28

Gotova je reprezentativna pauza, hrvatski nogometaši vraćaju se klupskim obavezama, a već u petak 13. rujna očekuje nas najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Utakmica počinje u 20 sati, a Modri su izdali "upute" svojim navijačima kako da dočekaju goste iz Splita. Evo što je objavljeno u ponedjeljak na društvenim kanalima kluba:

- Pozivamo sve navijače da na svoje balkone izvjese plave zastave, majice ili šalove s Dinamovim obilježjima te objave svoje fotografije i označe nas kako bismo ih mogli podijeliti sa svim navijačima. Zaplavimo sve i iskažimo podršku našim igračima uoči derbija! 

Podsjetimo, Dinamo u utakmicu ulazi kao vodeća momčad SuperSport HNL-a. Ima 13 bodova iz prvih pet kola. Jedini remi među pobjedama odigrao je protiv Rijeke na Rujevici uoči reprezentativne pauze, dok je Hajduk na trećem mjestu s 11 bodova.

Pomalo čudi ova akcija, s obzirom na to da se ne radi o ključnoj utakmici za naslov, pa iako bi pobjeda puno značila hrvatskom prvaku, jer bi pobjegli Bijelima na četiri boda prednosti. No, svejedno, kako se ono kaže, prvenstvo je maraton, a znaju to i u Maksimiru. Vjerojatno se radi o "buđenju" Zagreba po pitanju Dinama, povećanju broja članova, posjećenosti utakmica...

To je ujedno i jedan od ciljeva Modri za ovu godinu koji su se nedavno na svojim službenim stranicama pohvalili s rekordnim brojem od 42 tisuće članova. Na taj su način oborili klupski rekord iz 1982. godine kada je klub imao taj broj članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 13:29