StoryEditorOCM
Domaći nogometžele napredak

Mlade nade reprezentacije s medijima: ‘Velika je stvar trenirati s takvim igračima koji su osvajali važne trofeje‘

Piše Hina
11. lipnja 2023. - 20:30

Na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije dan uoči odlaska na završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj pred novinare su u Rijeci izašli Dion Drena Beljo i Josip Šutalo, objavio je HNS.

Beljo je dobio priliku debitirati za A nacionalnu vrstu na završnom turniru prestižnog europskog reprezentativnog natjecanja.

- Liga nacija je veliko natjecanje, naravno da je čast i zadovoljstvo biti u reprezentaciju za koju ću dati sve od sebe za reprezentaciju. Jošku, umjesto kojega se meni otvorila prilika, želim brz oporavak. Na žalost, ozljede su sastavni dio nogometa. Da, bio je ovo za mene tjedan iz snova. Velika je stvar trenirati s takvim igračima koji su osvajali važne trofeje i igrali na visokoj razini. Bila mi je čast i zadovoljstvo. Izbornik, stariji igrači i svi ljudi iz stožera odlično su me prihvatili. Iznenadio sam se koliko su to jednostavni ljudi, nitko od njih se ne postavlja iznad ostalih. Svi smo na istoj razini - istaknuo je Beljo koji poslije nastupa u Ligi nacija putuje u Rumunjsku na Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija.

- Takav je plan. Treću godina zaredom neću imati pretjerano puno odmora, ali to je tako u sportu. I drago mi je da je tako.

Josip Šutalo ostao je bez suigrača u tandemu središnjih braniča, Joška Gvardiola. Za njegovo mjesto konkuriraju Domagoj Vida i Martin Erlić.

- Žao mi je Gvardiola, želim mu brz oporavak. Međutim, moramo nastaviti dalje, tako je kako je. Moramo se koncentrirati se na Nizozemsku, a o tome tko će igrati odlučit će izbornik. Tko god od nas trojice bude igrao, imat ćemo kvalitetu i možemo odraditi utakmicu na visokoj razini - istaknuo je Šutalo.

Šutalo i Erlić zaigrali su u tandemu za reprezentaciju u gostima protiv Francuske i Danske i obje su utakmice vrhunski odradili.

- Gvardiol će sigurno nedostajati, znamo koliku kvalitetu ima i van i unutar terena. Međutim, koga nema, bez njega se može. Erlić i ja smo odradili te dvije utakmice na visokoj razini i mislim da nećemo imati problema. Igrali smo samo na te dvije utakmice, ali bilo je super, dobro smo se popunjavali i razumjeli. Moramo nastaviti i fokusirati se na Nizozemsku. Naravno da mi je žao, ali nemamo puno vremena - istaknuo je Šutalo.

Hrvatska igra protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija 14. lipnja u Rotterdamu.

image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:33