StoryEditor

Mlada reprezetacija gostuje u Austriji: ‘Odlična su momčad, ali mi smo favoriti. Nema nikakvog opuštanja zbog pet prethodnih pobjeda‘

Piše Hina
15. studenog 2021. - 11:52

Hrvatski nogometaši do 21 godine spremni su kod Austrije nastaviti savršeni kvalifikacijski niz u skupini A za odlazak na Europsko prvenstvo.

Podsjetimo kako su mladi hrvatski nogometaši do sada ostvarili pet pobjeda iz pet utakmica, ali ogled u utorak u Riedu (20:30 sati) kod vršnjaka iz Austrije bit će pravi izazov.

„Atmosfera u reprezentaciji je fantastična. Takva i mora biti nakon što smo u ovaj kvalifikacijski ciklus ušli s pet pobjeda u nizu. Svi su igrači kvalitetni i to je najbolji zajednički jezik, tako je najlakše stvoriti dobru kemiju“, rekao je David Čolina, ali i najavio zahtjevnu utakmicu u Riedu kod Austrije koja je po mnogima Hrvatskoj U-21 glavni konkurent za prvo mjesto.

„Očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Suparnik je kvalitetan, ali unatoč svemu tome očekujemo pobjedu. Analizirali smo ih. Oni su, za razliku od nas, kiksali u ovim kvalifikacijama. Imamo potpuni fokus na njima i na aktualnim kvalifikacijama, a tek kada izborimo Europsko prvenstvo možemo pričati o tome što možemo na tom natjecanju“, zaključio je Čolina.

Na sličnom tragu izjava i očekivanja od gostovanja u Austriji je Mario Vušković, inače član njemačkog drugoligaša Hamburga.

„U pozitivnom smo ritmu, lijepo je imati pet pobjeda u pet utakmica. Pripremit ćemo se za Austriju najbolje što možemo jer nam je to izravan suparnik za prvo mjesto. Austrija je nezgodna i teška, ali idemo gore po tri boda. Nismo još uigravali nikakvu posebnu taktiku, ali bit ćemo sigurno posve spremni“, komentirao je Vušković.

Osvrćući se na kvalitetu Austrije U-21 Vušković je apostrofirao.

„Imaju dobar presing i individualno su jaki. Odlična su momčad, ali mi smo favoriti. Nema nikakvog opuštanja kod nas zbog pet prethodnih pobjeda, već svi jedva čekamo utakmicu. Ako obavimo sve ono što od nas bude tražio izbornik Bišćan neće biti problema. Zajedništvo će nas voditi do nove, šeste pobjede“.

Podsjetimo da je Hrvatska U-21 prva na ljestvici s 15 bodova, dok Norveška i Austrija imaju po tri boda manje, s tim da su mladi Austrijanci odigrali utakmicu više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2022 15:05