StoryEditorOCM
Domaći nogometpark mladeži

Mislite se je li RNK Split gotov? Prevarili ste se, ozbiljno rade na povratku i već ove godine će igrati protiv Hajduka

Piše Sport SD
19. srpnja 2024. - 11:12

Što se događa s RNK Splitom? Onim originalnim, bez sufiksa 1912.

Da, osnovana je nova udruga s tim dodatkom godine uz RNK Split i oni su ‘u čeki‘, ako se što dopodi vremešnom starčiću, ali istovremeno su i počeli s radom.

Neki su protumačili da je ovaj ‘pravi‘ RNK Split gotov, ali čini se da nije. ‘Starčić‘ je u problemima stečajnog postupka, ali to ih ne ometa, zasad, da funkcioniraju.

Kako saznajemo iz dobro pouzdanih izvora, u RNK Splitu pripremaju se za nastavak sezone i rade na dolasku zvučnih sportskih imena koji žele nastaviti tradiciju kluba. Njima će posebno atraktivna biti juniorska liga koju Crveni već dugi niz godina nisu igrali, a konačno su izborili plasman među nogometu elitu.

Ime koje se spominje da bi mogao preuzeti momčad Crvenih i povesti ih u pripreme za sezonu je Josip Krešimir Bogdan, nekadašnji prvotimac Uskoka iz Klisa koji je zadnjih 20 godina proveo kao trener i voditelj škole nogometa u NK Omladincu iz Vranjica.

Omiljen je među mladim nogometašima, a motiv mu je pomoći klubu i momcima koji su ostvarili plasman i izborili svoje pravo igranja među juniorskim prvoligašima.

Sezona za juniore trebala bi startati iza Velike Gospe, a trener Bogdan morat će punom parom pripremiti momke jer je rok kratak. Crveni će tako opet igrati protiv Hajduka, barem u ovoj juniorskoj konkurenciji, i tražiti put do revitalizacije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 18:07