StoryEditorOCM
Domaći nogometpredsjednik

Mirko Barišić: Ne mislim se opet kandidirati. Mamići? Ne napuštam suradnike, ali bilo bi suludo raditi protiv Dinama

Piše Sport SD
21. prosinca 2023. - 20:37

Dinamo je održao povijesnu skupštinu na kojoj je izglasan novi Statut kluba prema kojem će u novu skupštinu ući 35 članova koje će izabrati predsjednik i Izvršni odbor i 25 članova kluba koji će biti izabrani neposrednim glasanjem. Usvojen je i financijski plan, a opozvana je i odluka kluba iz 2018. godine kojom je istaknuto kako Dinamo nije oštećen radnjama Zdravka i Zorana Mamića koji su osuđeni za izvlačenje 21 milijuna eura iz Dinama.

Nakon Skupštine predsjednik Mirko Barišić je prokomentirao što je izglasano.

- Najvažnije je da je prihvaćen financijski plan za 2024. godinu i prihvaćen prijedlog novog Statuta što je bio predmet rasprave zadnjih šest mjeseci.

Još uvijek nije jasno hoće li gradski ured prihvatiti Skupštinu iz ožujka 2023. godine kao legitimnu.

- Onda sve propada i vraćamo se na početak početaka. Nema razloga da to propadne jer je to rađeno po propisima i po Zakonu o udrugama. Ne vidim razloga da to propadne.

Barišić je dobio i pitanje kako će izgledati buduće Dinamove skupštine.

- Cilj je da to bude zdrava rasprava. Bilo bi tragično da to postane polarizacija. Ovakav Statut kakav je usvojen nema nitko u hrvatskoj ligi i hrvatskom nogometu uopće. Nema ga ni u sportskim udrugama. To je dokaz da je to želja da se tako napravi. Neki s pravom to nazivaju transformacijskim momentom. Želimo pokazati jedinstvo, sinergiju i novu energiju za boljitak kluba.

Barišić je otkrio kako se ne misli opet kandidirati za predsjednika Dinama nakon što mu istekne mandat koji traje do ožujka 2024. godine.

- Nemam svog kandidata. Ja se ne mislim kandidirati, a ako netko izrazi želju, onda ću razmisliti.

Barišić se osvrnuo i na situaciju s Mamićima.

- Sve što smo mi znali i imali bilo je tako čvrsto. Svoje suradnike ne napuštam, ali bilo bi suludo da radimo nešto protiv Dinama - zaključio je Barišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 02:36