StoryEditorOCM
Domaći nogometbrojke i tablice

Minute koje su promijenile sve; Dinamo bi imao čak sedam bodova manje, ali kad suci pokažu znak, ‘modri‘ zabijaju

Piše D. Ka.
14. ožujka 2024. - 13:52

Blaženi naš Transfermarkt. Nema podatka kojeg nema. Čak i za statistike za koje niste znali da postoje, Transfermarkt ih ima.

Često se u posljednje vrijeme priča tome koji je klub u HNL-u najviše bodova prikupio u zadnjim minutama utakmica. U napetoj sezoni gdje je vrh tablice sasvim stisnut, mnogi se pitaju kako bi HNL izgledao da nije bilo golova u sudačkim nadoknadama. Evo i odgovora.

Trenutna situacija na vrhu je Rijeka 56, Hajduk 55, Dinamo 51. Zagrepčani s utakmicom manje, sve već poznato.

Da nema sudačkih nadoknada i da su sve utakmice završene u 90. minuti, situacija za Rijeku i Hajduk ne bi bila bitno drugačija. Jedino bi Rijeka imala bod više, sada na 57. S Dinamom je potpuno druga priča, zagrebački klub bi bez golova u sudačkoj nadoknadi bio na 44 boda, 11 iza Hajduka, a čak 13 iza Rijeke. Lokomotiva bi "modrima" disala za vratom, samo dva boda iza u onome što bi bila ljuta borba za treće mjesto.

Iako je Dinamo još na ljeto u Maksimiru upravo u sudačkoj nadoknadi izgubio bodove protiv Hajduka, u nastavku sezone je to debelo nadoknadio čestim golovima u samim završnicama utakmica.

image

Tablica HNL-a bez sudačke nadoknade

Screenshot/Transfermarkt

Hajdukovi rivali znaju do pobjeda dolaziti na samom kraju utakmica, to je već stara tema. U slučaju tablice koja ne uključuje posljednjih 15 minuta svih susreta Hajduk bi bio prvi s 53 boda. Slijedi Rijeka tri boda iza, a Dinamo bi bio tek peti s 39 bodova, bod ispred šestog Osijeka. U zadnjih 15 minuta u utakmicama u prvenstvu Dinamo je "zaradio" čak 12 bodova, Rijeka šest, Hajduk tek dva.

image

Tablica HNL-a bez posljednjih 15 minuta svakog susreta

Screenshot/Transfermarkt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:53