StoryEditorOCM
Domaći nogometnove okolnosti

Matjaž Kek (opet) pred vratima Maksimira? Čini se da je Damir Krznar potrošio i posljednju ratu kredita porazom od Lokomotive

11. studenog 2021. - 11:38

Hoće li Matjaž Kek objediniti sveto trojstvo hrvatskog nogometa? 

Navijač Hajduka i najtrofejniji trener u povijesti Rijeke mogao bi već idućeg tjedna preuzeti momčad Dinama!?

Intermezzo u natjecanju Prve HNL maksimirski su čelnici iskoristili za ponovno uspostavljanje komunikacijskog mosta s Matjažom Kekom.

Vabili ga i lani

Zamisao o angažmanu 60-godišnjeg slovenskog trenera nije posve friška. Braća Mamić još su u srpnju 2020. vabili Keka. Tada je praktički već postignut dogovor (Dinamo je bio spreman otkupiti ugovor slovenskog izbornika od nacionalnog saveza) ‘’minirao’’ predsjednik Zveze, Radenko Mijatović. Nije pristao na prodaju izbornika!

Okolnosti su se međutim u međuvremenu promijenile. Keku ugovor s Nogometnom zvezom Slovenije formalno ističe u nedjelju nakon posljednje kvalifikacijske utakmice. Navodno je spomenuti Mijatović zainteresiran za nastavak suradnje, ali navijačka privrženost trenutačnom izborniku značajno je splasnula poslije dva promašena kvalifikacijska ciklusa (za Euro i Svjetsko prvenstvo).

Je li tajming pravi?

S druge strane i amplitude raspoloženja Dinamovih navijača (a napose čelnika) umnogome su uvjetovane disharmonijom predstava momčadi, koju trenutačno sastavlja Damir Krznar.

Čini se kako je posljednja rata kredita povjerenja spram aktualnog trenera potrošena prošlog vikenda u Kranjčevićevoj ulici, gdje je Lokomotiva iznenađujuće svladala ‘’modre’’ i spustila ih s čelne pozicije HNL-a na treće mjesto.

Iako je Dinamu itekako aktualno ‘’proljeće u Europi’’, a dakako da je i nadalje najozbiljniji favorit za obranu naslova u HNL-u, igre ‘’modrih’’ pobuđuju sve više sumnji. Posljedično, suspektnim se čini i trenerov autoritet...

Zbog svega navedenog dogovor Dinamovih čelnika i Matjaža Keka danas se doima kudikamo realnijom i izvjesnijom opcijom nego prije 15 mjeseci.

sviđa(la) mu se bijela boja: ‘U mladosti sam držao palčeve Hajduku...’

Matjaž Kek ‘’u prošlom je životu’’ često isticao sklonost bijeloj boji. U novinskim arhivima sačuvana je njegova izjava:

- Svojedobno mi se Stari plac činio fantastičnim. Bio je više od običnog stadiona, tamo se osjećala čarobna energija. No, sve je to povijest. U mladosti, za vrijeme bivše lige, držao sam palčeve Hajduku, danas ga samo simpatiziram. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 10:14