StoryEditorOCM

Svi se bune na osam minuta nadoknade, legendarno ‘Oko Sokolovo‘ Mateo Beusan sve nam je objasnio

Piše Slaven Alfirević
24. lipnja 2024. - 23:39

Oko sokolovo naše, iskusni sudački internacionalac Mateo Beusan ima nekoliko primjedbi na suđenje, Nizozemac Danny Makkelie nije imao ujednačen kriterij u prosudbi nekoliko prekršaja, lakše bi za Talijane svirnuo faul, nego za naše. Evo kako ga Beusan oslikava:

- Najprije da kažemo penal za nas je sasvim jasna situacija, čisto i samo potvrda još jedna da VAR stvara poštenje u nogometu. Nadalje, sve opomene su pravilno dodijeljene. No, postoje dva pitanja.

Beusan poentira:

- Tijekom igre bilo je prekršaja i guranja s dvije ruke na obje strane, a što je sudac za Talijane vrlo lako svirao, a za nas nije. Naprosto sudac Makkelie nije imao ujednačen kriterij i to treba reći, lakše je za Talijane svirao prekršaje.

I sad ono ključno:

- Volio bih da netko izmjeri zbog čega je i otkud nadoknada vremena bila čak osam minuta!? U drugom poluvremenu samo je zbog Stanišića bio kratak prekid, čekalo ga se, bilo je to radi grčeva, ne duže od minute. Gledao je i VAR. Zamjene su po pola minute i penal je dodatna minuta. Ali sve to skupa ne može biti osam minuta!? Ja bih volio da sve to netko izmjeri i objasni mi otkud čak osam minuta nadoknade?!

Beusan se čudi, utakmica je pretjerano produžena i u posljednjim sekundama primili smo gol...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 23:56