StoryEditor
Domaći nogometsto godina

Lukša Jakobušić: Sljedeća godina je izborna. Nije tajna da u sljedećoj godini želimo imati svoj jači doprinos

Piše Frane Vulas
21. prosinca 2020. - 20:25

Sto godina Županijskog nogometnog saveza obilježeno je na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj u hotelu Zagreb na splitskom Duilovu gdje je od ove godine sjedište Saveza.

Skupštinarima Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske koji su se sukladno epidemiološkim mjerama okupili u tri odvojene grupe/termina premijerno je prikazan prigodni kratki film autora Ivice Grepe za koji je glas posudio Slavko Sobin (montaža Bogdan Klarić, tekst Ozren Maršić), dok su na poklon između ostalog uz primjerak filma dobili i knjigu „100 godina je iza nas” čiji su autori Frano Šušić-Jurić i Frane Vulas.

- Planirali smo u ožujku kada je rođen Savez obilježiti jubilej, rezervni plan bila je svečana Akademija 12. prosinca u splitskom HNK uz prezentaciju filma i knjige. Oba puta nas je covid spriječio. Iskoristili smo zato ovu skupštinu da promoviramo film i knjigu povodom sto godina Saveza – rekao je predsjednik Saveza Marko Erceg.

U kakvom je stanju stogodišnjak dočekao jubilej?

- U relativno dobrom stanju. Nije bilo odgađanja utakmica u našoj 1., 2. i 3. Županijskoj ligi, sve su odigrane do prekida natjecanja. Prezentiran je dosadašnji rad i učinak Izvršnog odbora, plan za iduću godinu. Hvala svim klubovima koji su aktivno sudjelovali u rješavanju zajedničkih problema. Mislim kako je ovaj IO zaslužio još jednu priliku pa ću iskoristit prigodu i najavit kandidaturu za predsjednika Županijskog saveza i po isteku ovog mandata – najavio je Erceg. 

- Čestitam. Mi smo nešto malo stariji, ali pratimo se... Želio bih uspješnu sljedeću godinu Savezu. Mi ćemo dati podršku predsjedniku Marku Ercegu i svim tijelima Saveza. Sljedeća godina je izborna. Nije tajna da u sljedećoj godini želimo imati svoj jači doprinos, kao ni da su gospodin Erceg i gospodin Ivan Gudelj iskazali interes za kandidaturu. Iza koga ćemo stati o tom, potom. To bi trebao biti čovjek koji će zastupati interese Hajduka u HNS-u, ali koji će imati pristup Hajduku kroz Županijski savez, klubove. Ono što je dobro za Hajduk mora biti dobro i za sve ostale klubove, kao i obrnuto. Tu je važno da zajednički nastupimo. Ključna je simbioza, bez toga nema jakog Hajduka, ali ni jakih klubova. Mi smo drugi najveći Županijski savez i kao takvi se moramo postaviti i na nivou države, kroz participiranje u HNS-u i komisije – rekao je predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić.

Tajnik Omiša Igor Mimica ovom je prilikom Jakobušiću poklonio klupsku monografiju „Gusari baluna” izdanu povodom sto godina kluba.

item - id = 1065942
related id = 0 -> 1160398
related id = 1 -> 1160330
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. siječanj 2022 23:17