StoryEditor
Domaći nogometveliko priznanje

Lugano bacio oko na solinskog dragulja Antonija Tolića

Piše Marko Didić
12. svibnja 2022. - 23:20

Da europski klubovi ne prate samo mlađe uzraste Hajduka nego i talentirane mladiće iz drugih dalmatinskih klubova svjedoči najnoviji primjer iz Solina.

Njihov petnaestogodišnji dragulj Antonio Tolić koji igra za uzrast starijih prionira u Prvoj ligi dobio je ovih dana poziv švicarskog prvoligaša Lugana da se u lipnju pridruži treninzima njihovih kadetskih uzrasnih kategorija.

Antonio, koji igra i u veznoj liniji i na poziciji beka tako će u desetak dana koliko će tamo boraviti pokazati svu snagu svog talenta jer se radi o polivalentnom igraču zavidne tehnike.

Ovaj poziv je veliko priznanje Solinu i treneru talentiranog Tolića, Kaji Kaliniću. Da se u Solinu dobro radi i s drugim igračima iz Tolićeve generacije svjedoči i podatak da se klub s Jadra u ovoj uzrasnoj kategoriji nalazi na petom mjestu uz bok Hajduku, Dinamu i Osijeku, dok su ostali, poput Slaven Belupa, Rijeke, Istre 1961... na tablici daleko ispod Solina.

Na turniru “Vlatko Marković” za U-15 reprezentaciju Hrvatske igra i Petar Perko pa je vrijeme skautima da češće navraćaju na Jadro. Onda mali Tolić neće biti jedini koji je dobio poziv stranog kluba da dođe na njihove treninge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2022 23:22