StoryEditorOCM

Lokomotiva u atraktivnoj utakmici došla do pobjede protiv Slaven Belupa u Koprivnici

Piše HINA
2. ožujka 2024. - 17:00

Nogometaši Lokomotive osvojili su tri boda na gostovanju u Koprivnici, s 3-2 (2-0) su pobijedili Slaven Belupo u prvom susretu 25. kola HNL-a.

Opet je junak u pobjedi Lokomotive bio Duje Čop koji je postigao dva pogotka, u petoj i 73. minuti iz jedanaesterca, što je bio pobjednički gol na ogledu. Treći pogodak gostiju bio je autogol Vinka Međimoreca u 21. minuti. Strijelci su za Slaven Belupo bili Tomislav Štrkalj u 47. i Bujar Pllana u 64. minuti.

Obje su momčadi ostale na istim pozicijama na ljestvici. Lokomotiva je peta, ali je došla na dva boda minusa od četvrtog Osijeka. Slaven Belupo je ostao sedmi.

Gosti su imali idealno otvaranje susreta te su poveli već u petoj minuti. Nakon ubačaja Bartoleca najbolje se snašao Čop koji se lijepo oslobodio čuvara i pogodio za 1-0. Samo nekoliko trenutaka kasnije Slaven Belupo je skoro uzdrman još jednom, Canjuga je napravio probleme domaćoj obrani, ali se Slaven Belupo ipak spasio.

Mnogo je bolje na startu susreta izgledala Lokomotiva koja je u 21. minuti povećala prednost, a nesretni je autogol, glavom, postigao Međimorec. I nakon toga su gosti nastavili napadati te su u 28. minuti lijepu akciju složili Leovac i Mudražija, ali udarac potonjeg je obranio domaći vratar Sušak.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme Slaven Belupo je bio bezidejan prema naprijed, ali je odmah na startu drugog poluvremena uspio smanjiti. U 47. minuti iz blizine je pogodio Štrkalj, što je bio njegov šesti ligaški pogodak ove sezone.

Nije na tome domaćin stao već je u 64. izjednačio na 2-2. Nakon kornera kojeg je izveo Murić najbolji je u skoku bio Pllana te glavom pogodio za izjednačenje. No, isti igrač je sedam minuta kasnije napravio pogrešku. Napravio je u svom šesnaestercu prekršaj na Šotičeku, a jedanaesterac je mirno i precizno izveo Čop čime je vratio Lokomotivu u vodstvo.

Drugi put na utakmici Slaven Belupo se nije uspio vratiti iz zaostatka. Lokomotiva je sačuvala vodstvo 3-2 i tako se ‘osvetila‘ klubu iz Koprivnice koji je ranije u sezoni slavio u Kranjčevićevoj ulici s 3-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:32