StoryEditorOCM
Domaći nogometČA ĆE MU COPACABANA

Livajino ‘sklonište‘ nakon incidenta: Uputio se prema omiljenom mjestu zanimljivim prijevoznim sredstvom

Piše SPORT SD
9. lipnja 2023. - 15:26

Marko Livaja privremeno se povukao iz reprezentacije, te neće biti na završnici turnira Lige nacija u Nizozemskoj. Međutim, ako ste mislili kako je igrač Hajduka na odmor otišao na neko egzotično otočje, varate se...

- Kakav Barbados, njegov je Barbados u Splitu - reći će oni koji dobro poznaju najboljeg nogometaša HNL-a.

Uočen je Livaja u petak ujutro kako gradom na biciklu vozi prema Trajektnoj luci, a nije bilo teško pretpostaviti njegovo odredište jer često se Livaja viđa u predjelu Dvornikovih dvora u svom omiljenom kafiću. Nije teško ni zaključiti gdje će provoditi svoje dane na godišnjem koji Bijeli imaju do 19. lipnja. Plaža na Zvončacu njegova je ljetna baza...

Otkada se vratio u Hajduk, Marko Livaja maksimalno je privržen Splitu. Posebno ljeti uživa igrati "mali balun na skalinu", kako se zove natjecanje koje se održava na bazenu Jadrana. Grad pod Marjanom je njegova oaza i kada je dobro i kada je loše.

A mora se priznati, otkad se vratio na Poljud, sivih dana i nije bilo previše, i vidljivo je kako se u Splitu Livaja najbolje osjeća. Odmara se u gradu pod Marjanom u svom uobičajenom društvu.

A egzotične destinacije, koje su česti odabir velikih i slavnih nogometaša za ljetni odmor, Livaji nisu toliko privlačne, barem ako je suditi po zadnjim godinama. Zato se nemojte iznenaditi ako ga i sljedećih dana sretnete u vožnji bicikla po Splitu.

Nije Livaja poseban zato što se služi klasičnim metodama. Rijetko ćete nekog velikog igrača vidjeti kako se vozi na električnom biciklu. Međutim, rijetki prolaze i ono što je on prošao u posljednja dva i pol tjedna. Posebnost ima svojih prednosti i mana, ali u konačnici, uvijek ostaju odanost ideji, ishodište odakle ste krenuli u svijet i učinak na terenu, kao najvažniji faktor. U svakom slučaju, Livaja je na odmoru, a gdje drugo, nego u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2023 03:43