StoryEditor
Domaći nogometBRZO RJEŠENJE

Legendarni 'vatreni' preuzima klupu U-19 reprezentacije: Nema boljeg početka nego se odmah baciti na posao'

Piše SN
16. lipnja 2017. - 19:05
hajduk_sahter57-060814

Nakon što je Ferdo Milin početkom ovog tjedna preuzeo reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata U-17 ostalo je upražnjeno njegovo mjesto izbornika istog uzrasta u Hrvatskom nogometnom savezu.

Stručne službe Saveza, vođene dosadašnjim smjernicama što većeg uključivanja bivših proslavljenih reprezentativaca u rad HNS-a, pronašli su novo rješenje za izborničku zadaću u Hrvatskoj U-19 u članu legendarne brončane generacije Vatrenih, Robertu Jarniju.

"Presretan sam što sam dobio priliku i čast da vodim hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a posebno mi je drago da je to U-19 reprezentacija, u kojoj sam vidio puno talenta i s kojom se nadam da ćemo ostvariti zapažene uspjehe. Nema boljeg početka nego se odmah baciti na posao, a to nas upravo čeka, jer reprezentacija već sredinom srpnja gostuje na turniru u Japanu", rekao je Jarni.

Rođeni Čakovčanin svoju je nogometnu karijeru započeo je u splitskom Hajduku, s kojim je osvojio dva Kupa bivše države, a nakon toga četiri godine provodi u Italiji nastupajući za Bari, Torino i Juventus, s kojim je osvojio talijansku duplu krunu 1995. godine Potom ga karijera vodi u Španjolsku, u Real Betis, pa Real Madrid - gdje je igrao zajedno s Davorom Šukerom - i u Las Palmas. Zadnje utakmice svoje igračke karijere odigrao je u grčkom Panathinaikosu.

"Posebno mi je drago da je moj bivši suigrač iz brončane generacije, ali i moj klupski suigrač iz madridskog Reala prihvatio ovu časnu izborničku funkciju i želim mu puno sreće i uspjeha na klupi mladih vatrenih. Savez je na ovaj način promptno reagirao nakon odlaska Ferde Milina, a uskoro ćemo napraviti i neke promjene i u U-17 reprezentaciji", poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 10:39