StoryEditorOCM
Domaći nogometmožda koper?

Kud Hajduk, tamo i Dinamo: Modri traže partnerski klub u Sloveniji, Rijeka je ‘filijalu’ našla u Dragovoljcu, što (opet) izaziva dvojbe o regularnosti u Prvoj HNL

20. siječnja 2022. - 11:36
Mario Čuić (na slici) i Ivan Ćalušić u potrazi za minutama odlaze u slovensko RadomljePaun Paunović/Cropix

Evo i Dinamo kopira Hajduka. Kao da voli pogledati preko plota da vidi što rivali i konkurencija radi, pa sad i Dinamo traži partnerski klub u – Sloveniji!

„Bijelima” smije biti drago da ih Dinamo – kopira, u Poljudu mogu reći „mi smo ti prvi obavili”.

Nakon što je pred Novu godinu Hajduk objavio da će mu klub partner postati Radomlje, slovenski prvoligaš nedaleko Ljubljane i Domžale, neki su se čudom čudili. Zašto tamo?

Objašnjeno je kako je to najbliže, a najbolje rješenje, sjedinjuje u sebi sve odlike dobrog posla da se u kompetitivnoj ligi mladi igrači brže kale, a da se ne ruši legitimitet odnosa na domaćem tlu.

Kad je Hajduk brže-bolje ukidao drugu momčad, odustao od nje prije svih, isto se tako konkurencija čudila, nije (odmah) reagirala.

Vizionari s Poljuda

Možemo reći da ih je Hajduk sve preduhitrio. Najlakše nam je hvaliti svoje, reći ćete, ali tako i jest!

Brza odluka da se ukine druga momčad kao balast, uz odluku HNS-a da se drugim momčadima zabrani, odnosno ne dopusti više natjecanje u društvu drugoligaša, ponukala je Hajduk da brzo reagira. Drugi su - čekali...

Onda je Hajduk pronašao partnera u – Sloveniji. I evo i Dinamo najavljuje da bi najradije pronašao partnera u „deželi”.

Hajduk je kao preteča dobrih odluka, mogu biti ponosni kako se to ostatak lige ugleda u njih. Ukidanje druge momčadi napravljeno je – vizionarski.

Dinamo sad traži svoje Radomlje, a Rijeka je – začudo, našla partnera u - Hrvatskom dragovoljcu. Rijeka kao da još uvijek traži svoju – Lokomotivu?!

Već smo pisali kako je to nakaradno da se mnogo nogometaša šalje na posudbu u druge klubove u istoj ligi. Stvara nelagodu i natjecanje dobija prizvuk neregularnosti.

image
Ilustracija SD

Odavna upiremo prstom u to kako su godinama funkcionirali Dinamo i Lokomotiva, kao brat i sestra u najboljim odnosima. I još uvijek tako funkcioniraju, premda u nešto blažem obliku, nije tako drasično. Dogodi se sad da Lokomotiva ćokne koji bod starijem bratu. Možda više nisu sijamski blizanci i spojene posude, ali su spone bliske i neraskidive.

Možda će budući slovenski partner Dinama olabaviti te bratske odnose s „lokosima”, kao djeca kad porastu. Neka svatko ode svojim putem, Dinamo se ženi u Sloveniji!

E, baš nas zanima tko će u Sloveniji postati „Dinamo dva”, pa da i podno Triglava imamo derbi Hajduka i Dinama. Možda je to Koper, tamo su iz Maksimira poslali već Marka Điru...

Čuić i Ćalušić idu na posudbu u Radomlje

Hajduk je, k tome, taman objavio da dvojicu igrača šalje u Radomlje, na posudbu.

Po najavama to su Mario Čuić, vezni koji se proslavio svojedobno s dva pogotka Dinamu u Maksimiru, te Ivan Ćalušić, također najčešće igrač sredine polja koji je skrenuo pozornost na sebe kod Jensa Gustafssona u ono malo minutaže što je dobio, ali je sad dolaskom Lukasa Grgića očito prostor za njega sasvim skučen kod Valdasa Dambrauskasa. Pa neka se nakrca iskustva po slovenskoj ligi, koristit će mu.

Uz napomenu da je i Andro Fistonić, ranije desna ruka Bore Primorca, pa zatim Mindaugasa Nikoličiusa dobio svoju šansu da bude kreator suradnje Hajduka s Radomljem, u svojstvu sportskog direktor Radomlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 10:36