StoryEditor
Domaći nogometkakve su nam šanse

Ključan je dvoboj s Nigerijom, ali budemo li u formi tko će nas pobijediti

3. prosinca 2017. - 20:54
reprezentacija_trening27-101117

Zadovoljan sam skupinom, ali je teška. Daleko je još za prave prognoze jer je moguće da neke reprezentacije budu oslabljene ozljedama, no vjerujem da ćemo proći u drugi krug. Izbornik Dalić u kratkom je roku preokrenuo sve. Imamo izvanrednu reprezentaciju s igračima koji su po velikim klubovima, ali to moramo pokazati na terenu. Na Svjetskom prvenstvu nema slabih- počeo je Zlatko Vujović..

Turnir je dug i naporan, bit će umornih igrača, a dobro je jedino što u Rusiji neće biti visokih temperatura. Prva utakmica protiv Nigerije jako je važna. Ova generacija Nigerijaca ne zaostaje previše za nekim prijašnjim generacijama. „Prošetali" su se kvalifikacijama, a reprezentativci im igraju po europskim klubovima. Izbornik Gernot Rohr igrao je sa mnom u Bordeauxu. Pamtim ga kao prosječnog, ali inteligentnog igrača koji je puno trčao. Nametnuo je Nigerijcima svoj njemački štih i veliku disciplinu. Argentina? Ako Messi bude na svom nivou, Argentinci će biti prvi u skupini, ali namučit će se sa svima, pa tako i s nama. Messiju je ovo zadnja šansa za svjetski naslov, no puno je tu još kandidata za titulu. Što se Islanda tiče, izvrsno ih poznajemo, kao i oni nas. Međutim ova će utakmica biti drukčija od one dvije u kvalifikacijama. - ispričao nam je Zlatko Vujović

Ždrijeb je ekstra. Kad si u skupini s jednom Argentinom, to je gušt. Je, teška je skupina, ali prolazna. Ne trebamo bježati od uloge favorita za prolaz u drugi krug. Imamo dovoljno vremena za pripremu, kvalitetni smo i očekujem da to pokažemo na terenu. Bilo bi lijepo otvoriti prvenstvo pobjedom nad Nigerijom, ali kako god ta utakmica završila, neće ništa značiti - kaže Mate Bilić.

Sjetimo se kako je Španjolska 2010. izgubila prvi susret protiv Švicarske i onda postala svjetski prvak. Nigerija je nezgodna, ali mi smo kompaktniji i bolji i moramo pobijediti. Ne smijemo niti znamo kalkulirati. Nadam se da ćemo biti kompletni, da će nas izbjeći ozljede. Mi nemamo dvije reprezentacije kao primjerice Njemačka ili Engleska pa nam je svaki igrač bitan. Najvažnije je proći dalje i ne gledati predaleko u ždrijeb. Jer u drugom dijelu puno faktora ovisi poput ozljeda i kartona. Samo trebamo vjerovati u sebe kao što smo vjerovali u baražu protiv Grčke. Kad smo u onakvoj formi, malo reprezentacija nas može pobijediti. Ovo bi moglo biti naše Svjetsko prvenstvo – dodao je Mate Bilić.

Poredak

Vujovićeva prognoza skupine:
1. ARGENTINA, 2. HRVATSKA, 3. NIGERIJA, 4. ISLAND

Bilićeva prognoza skupine:
1. HRVATSKA, 2. ARGENTINA, 3. NIGERIJA, 4. ISLAND

Izdvojeno

14. srpanj 2020 00:28