StoryEditorOCM
Domaći nogometbit će vatreno

Kao da je derbi! Gostujući navijači spremaju invaziju na Maksimir, evo koliko ih se očekuje, to je vojska fanatika...

Piše Sport SD
10. listopada 2024. - 09:33

Sve je spremno za subotnji okršaj Hrvatske i Škotske u 3. kolu A skupine Lige nacija od 18 sati. Hrvatska nakon slavlja nad Poljskom (1:0) traži drugu pobjedu. Oporavili su se Vatreni od poraza u Portugalu na otvaranju (2:1). S druge strane, Škoti još uvijek nemaju ni boda. Upisali su dva poraza, doduše, oba tijesna, od Portugala (1:2) i Poljske (2:3).

image
Lluis Gene/Afp

Izabranici Zlatka Dalića su favoriti, ali opreza nikad dosta jer i povijest kaže da našima sa Škotima nikad nije bilo lako. Osim na terenu, bitka će se voditi i na tribinama. Naime, prema posljednjim podacima očekuje se dolazak 2.000 gostujućih navijača. Škoti su u svijetu nogometa poznati kao jedni od najfanatičnijih. Prate svoju izabranu vrstu u stopu, ma gdje igrala.

image
Fabrice Coffrini/Afp

Popularni Tartan Army za ovu utakmicu na raspolaganju ima 3.500 ulaznica, tako da nije isključeno kako će ih na Maksimiru biti i malo više od očekivanih 2.000. Napunit će to i kafiće u centru Zagreba. Navijači su poslovično dobri potrošači i zahvalni gosti. Veći problemi se ne očekuju jer je su navijači Hrvatske i Škotske godinama već u dobrim odnosima. Službene navijačke skupine dvaju reprezentacija njeguju prijateljstvo...

image
Fabrice Coffrini/Afp
image
Fabrice Coffrini/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. listopad 2024 09:34