StoryEditorOCM
Domaći nogometMoj Ivane...

Kanadski izbornik se osvrnuo na kontroverznu izjavu: ‘Moja supruga vas traži! Jednog dana ću napisati nešto o ovome, a vašeg veznog reda se ne bojimo!‘

Piše Frane Vulas
26. studenog 2022. - 12:59

Kanadski izbornik John Herdman koji je igrače pokušavao motivirati porukom „sje... ćemo Hrvatsku” proteklih je dana uoči susreta s Hrvatskom (nedjelja 17 sati po hrvatskom vremenu, stadion Khalifa International) bio glavna tema sportske javnosti u spomenute dvije države. Nije ni čudno da je to bilo i glavna tema konferencije za medije održane dan prije susreta Kanade i Hrvatske u glavnom medijskom centru u Dohi. Aludirao je Herdman i na fotomontaže koje su na tu temu izišle u hrvatskim te su kasnije prenesene i u kanadskim medijima, onu gdje gol drži javorov list na ključnom mjestu.

- Od 14. studenoga držimo se dalje od medija, ali kada te nazove supruga i kaže ti da moraš malo više vježbati znaš da se nešto događa ha, ha – rekao je Herdman.

Je li vas ta montaža uvrijedila?

- Moja supruga vas traži. Vidjelo se na fotografiji da imam prevelik trbuh, da jedem previše ha, ha – šalio se i dalje dobro raspoloženi Herdman.

Koga je to u konačnici više motiviralo, Hrvatsku ili Kanadu?

- Čekali smo 36 godina da dođemo na SP, nema veće motivacije od toga. Ovo je za nas velika utakmica, imamo priliku igrati protiv Modrića, Brozovića, Kovačića... Vrlo sam uzbuđen zbog velike utakmice. Spremni smo, bit će to odlučujući susret za nas, sad ili nikad, moramo se iskazati ako želimo ostati na SP-u - poručio je kanadski izbornik.

Je li vas odrastanje u Engleskoj koja je puna tabloida pripremila na sve ovo što vam se događa?

- Nisam genij, ali nadam se da ću jednog dana o ovom nešto napisati jer ovo je sve skupa luda priča – kazao je Herdman.

Vaš sin je trenirao s Dinamom? Što ste iz toga naučili?

- Igraju odlično u sustavu 4-3-3, ha, ha. Vidio sam već i tada da Hrvati s 12 godišnjacima rade na mnogo većem nivou nego što sam naviknuo vidjeti. Dvije godine sam putovao praznicima u Hrvatsku da bih gledao sina. Nije shvaćao tada kako i u toj dobi nogomet fizički može biti zahtjevan – rekao je Herdman.

- Bit će teška utakmica, ali jedva je čekamo. Dugo smo se borili za ovo i spremni smo. Na kraju obje momčadi moraju u ovom susretu pobijediti – rekao je Stephen Eustaquio, veznjak Kanade i Porta koji se uz izbornika družio sa sedmom silom.

- Nosili smo se dobro s Witselom, Hazardom... Sada nas čekaju Modrić, Kovačić, Brozović koji su odlični igrači, ali zato smo tu, da bismo igrali s njima. Tu sam da se pobrinem za njih i da njima otežam dan. Na kraju dana mi u ovom susretu moramo pobijediti – rekao je Eustaquio.

Veznjaka portugalskog velikana dočekalo je pitanje po čemu se to kao trener Herdman ističe.

- Čini od nas bolje igrače i ljude, izvlači najbolje iz nas. Uz dužno poštovanje, nekada samo igrali s Bermudima, a sada igramo s Hrvatskom! – rekao je Eustaquio.

S obzirom na ovaj medijski cirkus, skida li izbornik s vas igrača na taj način pritisak?

- Sve to neće Modrića, Kovačića učiniti motiviranijim igračima. Oni su redom odlični igrači, nisu zbog motivacije skoro osvojili prošlo SP. Počeli smo s dna, sada smo ovdje. Uz sav respekt Hrvatskoj, bit će nam teško, ali bit će i njima – najavio je Eustaquio.

Hoće li biti promjena u sastavu?

- Imamo 26 igrača u rosteru. Trebat će nam drugačija igra nego protiv Belgije, a to je izazov za trenera – najavio je Herdman promjene u sastavu, dok su Eustaquio i Herdman na pitanje o favoritima rekli da ne smatraju da je Hrvatska favorit.

- Teško pitanje. Prije turnira bili smo autsajderi, ali pokazali smo da možemo pobijediti Belgiju. Sada je malo drugačije – rekao je Eustaquio.

- Neke stvari su se promijenile, ali Hrvatska je top, top svjetska momčad, bit će nam to veliki test – kazao je Herdman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 21:45