StoryEditorOCM
Domaći nogometpripreme za euro

Juranović: U Njemačkoj ćemo se osjećati kao kod kuće, Sučić: Sretan sam što sam ovdje

Piše hina
27. svibnja 2024. - 19:41

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je u Rijeci odradila prvi trening u sklopu priprema za EURO, a prije treninga na konferenciji za medije bili su Josip Juranović i Luka Sučić.

"Uvijek kad dođem u reprezentaciju, posebice nakon klupskih obveza, jednostavno se osjećamo kao doma. Možemo vidjeti svoju obitelj, naše prijatelje. Nema razloga za brigu, svi smo sretni i nasmijani," rekao je Juranović.

Iza Juranovića je teška klupska sezona koja je završila spasom Union Berlina od ispadanja.

"Svaka teška sezona nosi nešto novo za naučiti, nije bilo lako, ali obavili smo to što smo trebali obaviti. Nismo očekivali da ćemo nakon Lige prvaka doći u tako grčavitu borbu za ostanak. No, ostali smo u ligi, a iduće sezone ćemo pokušati napraviti bolji plasman," dodao je.

Dio sezone vodio ga je i Nenad Bjelica.

"Bio mi je trener, čujemo se. Došao je u teškoj situaciji, ali kada je došao malo smo se primirili. On je jedna jako dobra osoba i trener," kazao je Juranović dodavši kako se posljednjih tjedana u Njemačkoj osjeti atmosfera EURO-a.

"Osjeti se ta atmosfera, zakuhava se. I oni jedva čekaju da sve počne. Nećemo si stavljati nikakvu omču oko vrata. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, kao i dosad. Posebno poslije ovog SP-a i Lige nacija. Znamo što smo i tko smo, tako ćemo se postaviti na terenu, rekao je Juranović.

U Njemačkoj se očekuje velika podrška za Vatrene u Njemačkoj.

"Bit će pozitivne nervoze, igrat ćemo kao kod kuće. U Rotterdamu smo uživali na terenu. Jedva čekam vidjeti kockice na tribinama u Berlinu i da napravimo sve u našoj moći da ih razveselimo," rekao je Juranović.

Braniču Union Berlina za mjesto u momčadi konkurirat će Josip Stanišić iza kojeg je sjajna sezona u novom njemačkom prvaku Bayer Leverkusen.

"Nije to nikakva borba za mjesto u momčadi, mi smo prijatelji. Tko god igra, nema tu ljutnje, nema ničega. Želimo pobijediti. Igra jako dobro, sretan sam radi njega, i samo želim da tako nastavi i da bude bez ozljeda," kazao je Juranović.

Na prvoj konferenciji u Rijeci sudjelovao je i veznjak RB Salzburga Luka Sučić.

"Puno znači podrška od izbornika i od stručnog stožera, uvijek smo bili u kontaktu kad sam bio ozlijeđen. Meni je žao što sam imao ozljede i što nisam ranije došao. Sad sam zdrav, sretan što sam na okupljanju i spreman," kazao je Sučić.

Njegov bratić Petar Sučić je na pretpozivu.

"Čuli smo se i razgovarali, presretan sam zbog njega. Znam što znači za njega taj poziv, uvijek je htio igrati za reprezentaciju, kao i ja. To je nešto posebno i za našu obitelj. Igra dobro u Dinamu i tako treba nastaviti," dodao je.

Naglasio je kako su očekivanja uoči EURO-a visoka, ali i dodao kako "Vatreni" idu korak po korak.

"Cilj je proći skupinu, a onda uz Božju pomoć, vidjet ćemo koliko ćemo daleko dogurati," kazao je Sučić dodavši kako je uhvatio dobar ritam u klubu.

"Dobro sam igrao, svaki se igrač nada nekoj minutaži, ali ja sam sretan što sam dio ove momčadi. Na meni je da budem spreman i iskoristim priliku na najbolji način."

Osvruno se i na hrvatsko navijačko "ludilo" koje se očekuje u Njemačkoj.

"Čuo sam da će biti dosta naših navijača, bit će to ludnica. Iskreno, neću biti nervozan,to će mi dati još više snage," poručio je veznjak Salzburga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 14:23