StoryEditorOCM
Domaći nogomet‘novac je sve‘

Joško Jeličić: ‘Dinamo je po svemu bolji od Hajduka. U Splitu su doveli jednog tipa, ali hijerarhija je poremećena‘

Piše SPORT SD
23. listopada 2024. - 14:58

Joško Jeličić, nekadašnji igrač Dinama i Hajduka, sada televizijski analitičar, bio je gost na Mundijalu prvenstva u crnogorskom Ulcinju. Tamo je za Face TV govorio o SHNL-u, a rekao je da smatra kako je Dinamo najjača momčad te da je po svemu bolji od Hajduka.

- S obzirom na to da je ovo Face TV, logično je da ja kao faca budem gost... Realno gledajući, Dinamo je u svemu bolji od Hajduka, osim u broju bodova. Hajduk ima lijepu atmosferu jer su doveli jednog tipa koji je vratio sve ono što je trebalo. Vratio je sve ono što je trebalo - poštenje, rad, igrači ga obožavaju i slijede, rastu kroz pobjede. Nemaju neku širinu, ne igraju lijep nogomet, ali su stabilni i učinkoviti - rekao je Jeličić i dodao:

- Prvi sam rekao da će prvenstvo biti gotovo do Božića. Ali to je nogomet. Jedna utakmica protiv Bayerna, devet komada i to sam rekao, jer sam radio derbi na Maksimiru, da se može poremetiti cijela atmosfera ako se nadoveže poraz od Hajduka. Kao da sam prognozirao. Sad odjednom ništa ne valja. To je nogomet, stvari se brzo događaju.

image
Vlado Kos/Cropix

"U nogometu je novac sve"

- Sad su igrali u Istri 2:2 i Istra je bila bolja. Ne može se više igrati s jednom ekipom uspješno na dva kolosijeka. Hajduk nema kvalitetu ni širinu da može da duge staze igrati. Dinamo igra Ligu prvaka i zaradit će sad 30 milijuna eura. To je razlika ogromna u usporedbi s ostakom lige - kazao je i dodao:

- U nogometu je zapravo novac sve. Čitao sam jednu divnu analizu po kojoj trener ima maksimalno 25 posto utjecaja na ekipu. Novac može imati do 80 posto utjecaja. Novac je taj koji determinira puno toga. Postoje izuzeci gdje se dogodi nekakav Leicester ili Rijeka. Hajduk se u prošlosti previše bavio drugima i nije gledao svoje probleme. S ovim trenerom rade druge stvari, iako je ta hijerarhija u Hajduku i dalje poremećena.

image
Ronald Gorsic/cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 14:59