StoryEditorOCM
Domaći nogometviše o HNL-u.

Joško Gvardiol: ‘Neka Dinamo bude prvak!‘; Mario Pašalić: ‘Nadam se da titula stiže u Split‘

Piše Sport SD
19. ožujka 2024. - 18:22

Hrvatska nogometna reprezentacija sprema se na egipatski turnir na kojem će, osim zemlje domaćina, nastupati još Tunis i Novi Zeland. Zlatko Dalić izvući će nekoliko korisnih zaključaka uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj, a najavu "egzotičnog" turnira na konferenciji za medije u Maksimiru odradili su Joško Gvardiol i Mario Pašalić.

Prvo je glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak potvrdio da su svi igrači na broju, a onda je došao red na dvojac Vatrenih.

- Drago nam je da smo se okupili, uvijek mi je drago vidjeti svoje suigrače. Ovoga puta u nekoj opuštenijoj varijanti, nadam se da će biti vremena za rad i za šalu - poručuje Gvardiol.

- Ove utakmice puno nam znače. To je opuštenija varijanta, kao što je Joško rekao, ali kada nosiš dres Hrvatske, onda svi prate i gledaju. Pokušat ćemo doći do što boljeg rezultata i u što boljoj atmosferi dočekati Euro - dodaje Pašalić.

- Slažem se s Marijom. Ne želimo kvariti naš ugled, cilj je da izvučemo maksimum i da se igrači koji manje igraju dobiju šansu da se nametnu - zaokružuje najskuplji branič svijeta.

Kako su zadovoljni sezonom, Gvardiol je u igri za sva tri trofeja?

- Puno pitanja dobivam o tome zašto se toliko rotira u Cityju, ali shvatio sam da se nije tako lako prilagoditi na tu razinu nogometa. Volio bih više igrati na svojoj poziciji, ali ja sam tu da radim i budem najbolji što mogu.

- I mi smo također u igri na svim frontovima, haha. Prvi dio sezone nije bio dobar, nisam bio zadovoljan, ali dobio sam veću minutažu u drugom dijelu sezone, malo mi je promijenjena pozicija i zadovoljan sam sada - ubacio se napadač Atalante.

Uslijedilo je pitanje o raspletu SuperSport HNL-a...

- Puno toga će odlučiti derbiji koji dolaze nakon pauze. Kao hajdukovac se nadam da će titula napokon doći u Split, ali vidimo da Dinamo i Hajduk nisu u naletu, Rijeka jako dobro stoji - kaže Pašalić.

- Sigurno da će biti zanimljivo pogledati utakmicu iz Manchestera, a ja se kao dinamovac nadam da će Dinamo pobijediti i osvojiti titulu - dodaje Gvardiol te podvlači:

- Uoči ovog turnira s reprezentacijom nisam toliko mislio na sebe i svoje učenje, više sam se bazirao na ekipu u koju dolaze novi igrači. Moramo se maksimalno posvetiti ekipi da budemo spremni i uigrani za Euro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:40