StoryEditorOCM
Domaći nogometPogledajte galeriju

Još jedan stogodišnjak! Kaštelani velikom feštom obilježili jubilej kluba u kojem su ponikli Livaja, Pašalić, Durdov...

Piše Ivan Renić
11. listopada 2024. - 12:24

Svečano je sinoć bilo u Kaštel Gomilici. Tamošnji nogometni klub GOŠK Kaštela proslavio je 100 godina postojanja. U restoranu Spinnaker u kaštelanskoj marini održana je svečana sjednica i promocija knjige „Počelo je prije 100 godina” autora Jurice Gizdića. Čuveni „hajdukolog” prihvatio se posla i za Kaštelane te je u knjizi posložio povijest kluba iz Naselja, sve najvažnije utakmice, igrače i funkcionere.

Na svečanoj sjednici predsjednik kluba Toni Tarašić dodijelio je zahvalnice brojnim zaslužnicima među kojima su bili i predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Aljoša Pavelin te članica Uprave Marinka Akrap.

image

Predsjednik Toni Tarašić i Marinka Akrap

GOŠK Kaštela

Kaštelanski GOŠK godinama je već poznat kao rasadnik talenata, a posljednji koji je ponikao u njihovim redovima je Hajdukov dragulj Bruno Durdov. Slavnu povijest GOŠK-a činili su Slaviša Žungul, Mićun Jovanić, Ivica Vastić, Denis Putnik, Marko Livaja, Mario Pašalić, Antonio Milić, Mario Ćurić, Branimir Cipetić, Frane Maglica, Roko Jureškin... Mnogi od spomenutih prošli su kroz ruke trenera Ante Rajčića.

image

Legendarni trener Ante Rajčić

GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela

- Naš glavni i primarni cilj je odgoj djece i stvaranje novih talenata kako za Hajduk tako i za cjelokupni hrvatski nogomet te se nadamo da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku pohvaliti se s novim velikim imenima hrvatskog i svjetskog nogometa – napisali su Kaštelani na svojoj službenoj Facebook stranici.

image
GOŠK Kaštela

U novoj sezoni GOŠK sigurno brodi u Trećoj NL jug. Na osmom su mjestu s 11 bodova. Gužva u poretku je velika, pa im tako trećeplasirane Vodice bježe samo dva boda, a vodeća Neretva četiri. Imaju i Kaštelani svoje mlade uzdanice, a sjajne igre bilježi 19-godišnji Ivan Carev koji je u sedam utakmica zabio četiri pogotka. Precizan je bio na teškom gostovanju kod Uskoka, dvaput u pobjedi nad Neretvancem i u domaćoj slavlju nad Kamenom u posljednjem kolu.

image
GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image

Predsjednik Toni Tarašić i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović

GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image
GOŠK Kaštela
image

Mladi napadač Ivan Carev i predsjednik Toni Tarašić

GOŠK Kaštela
image

Član Uprave Petar Šolić

GOŠK Kaštela

Tablice omogućuje Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 12:38