StoryEditorOCM
Domaći nogometBliži se kraj

Jednoglasno su odbili njegov prijedlog: potres u HNS-u, predsjednik Šuker izgubio povjerenje članova Izvršnog odbora

Piše Davorin Olivari / SN
20. kolovoza 2019. - 01:39
bk-dinamo_benfica8-070319

Davor Šuker je izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a, a to znači da bi vrlo lako čelni čovjek hrvatskog nogometa ubrzo mogao napustiti Kuću nogometa. Već duže vremena se piše kako Šuker više nema podršku ljudi unutar HNS-a, a sve je puklo na – Nenadu Gračanu, javljaju Sportske novosti.

Već smo pisali kako je Šuker želio smijeniti izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon kiksa na Europskom prvenstvu i to bez obzira što je Gračan neposredno prije Eura potpisao novi ugovor. Želio je Šuker na to mjesto postaviti Gorana Tomića, aktualnog trenera Lokomotive, ali Izvršni odbor taj je prijedlog odbio.

Sportske novosti saznaju kako je danas održana telefonska sjednica Izvršnog odbora na kojoj je Šuker iznio svoj prijedlog, a on je jednoglasno odbijen. Svih 12 članova najvažnijeg tijela hrvatske nogometne organizacije okrenulo je leđa Šukeru pa je sada sasvim jasno da suradnje između predsjednika Saveza i njegove 'Vlade' više nema.

Tako je, nepune dvije godine nakon početka svojeg drugog mandata na čelu HNS-a, Šuker ostao sam na čelu Saveza. Podsjetimo, u prosincu 2017. nekadašnja Zlatna kopačka uvjerljivo je pobijedila na izborima za šefa HNS-a. Tada tek četiri člana Skupštine nisu glasala za njega i činilo se da će on mirno vladati domaćim nogometom i sljedeće četiri godine. No, na polovici mandata stvari više ne izgledaju tako idilično. Nitko još uvijek ne govori o njegovoj smjeni, ali jasno je da mira više nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 15:39