StoryEditor
Domaći nogometdobar posao

Jedini splitski futsal prvoligaš ulovio pravog kapitalca: Ivo Jukić se vraća kući, ali ne u Split već u Universitas

15. kolovoza 2020. - 10:25
Paun Paunović/Hanza media

Ivo Jukić vraća se kući. Ali ne u matični klub Split, već u – Universitas! Jedini splitski malonogometni prvoligaš na tržištu je ulovio pravog „kapitalca”, legendu hrvatskog futsala koji stiže iz talijanskog trećeligaša Prata. Već se neko vrijeme šuškalo kako se Jukić (34) vraća u grad pod Marjanom, ali je malo tko mogao očekivati da će to biti AFCU umjesto Splita u kojem je odigrao preko 400 utakmica.

Nakon što su jedva izborili ostanak u Prvoj ligi, „studenti” sada imaju puno više razloga za osmijeh. Iz Splita su doveli dvojicu mladih i perspektivnih igrača Filipa Kosora i Jakova Hrstića, a sada su riješili i poziciju vratara koja je ostala upražnjena odlaskom Franka Bilića u Crnicu.

Što reći o Jukiću, a da već nije poznato. Sa 119 nastupa rekorder je hrvatske reprezentacije u kojoj je bio i kapetan, višestruki je prvak Hrvatske i osvajač Kupa, a svojevremeno je bio nominiran za najboljeg vratara svijeta. Osim za Split i Prato, igrao je još za Pescaru, u Latviji, Ukrajini i Belgiji, a vodio je i Akademiju MNK Splita.

Od prošle godine „Juka” je i brucoš na Kineziološkom fakultetu u Splitu, čime ispunjava i taj akademski kriterij. Uz ulogu vratara prve momčadi, Jukić će u Universitasu biti i trener kadeta, kao i svih vratara mlađih uzrasnih kategorija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 19:12