StoryEditorOCM
Domaći nogometbomba iz turske

Je li ovo odgovor Modrih na Rakitića u Hajduku? Miljenik Maksimira na pragu povratka u Dinamo

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
15. kolovoza 2024. - 09:06

Hoće li Dinamo u završnici ljetnog prijelaznog roka dobiti veliko pojačanje u napadu? Iako na pozicijama lijevoga krila već ima vrlo kvalitetne igrače Marka Pjacu i Arbëra Hoxhu, hrvatski prvak mogao bi svoje redove pojačati i svojom legendom Mislavom Oršićem.

Njegov povratak iz Turske djeluje sve realnije i izvedivije, barem ako je vjerovati informacijama koje su se pojavile u tamošnjim medijima, pišu Sportske novosti.

Portal Taka Gazetesi piše kako su Dinamo i Trabzonspor već daleko odmakli u pregovorima oko povratka Oršića na Maksimir, te da bi transfer mogao biti dogovoren vrlo brzo.

Oršić je nezadovoljan u Turskoj jer ne igra previše, dok bi ga Dinamo navodno opet želio imati u svojoj momčadi te je spreman na sve opcije, odnosno i na transfer, ali i na posudbu.

image
Damir Skomrlj/Cropix

Iza Oršića je nezgodna ozljeda koljena i dugotrajan oporavak, na pripremama je imao vrlo malu minutažu, a trener Trabzonspora Abdullas Avci na njega očito ne računa ozbiljno. Prije par dana dao je izjavu da se još nije potpuno oporavio.

Osim toga, turski klubovi od iduće sezone mogu imati samo 12 stranaca, a Trabzonspor ih ima više, pa bi Oršić mogao biti prekobrojan.

Oršićeve inozemne zgode u posljednje dvije godine više bi se mogle nazvati nezgodama. Naime, u siječnju 2023. godine otišao je iz Dinama u Southampton za 5,75 milijuna eura, ali je tamo potpuno pao u drugi plan.

U srpnju prošle godine, nakon što su Sveci ispali u Championship, Nenad Bjelica doveo je Oršića u Trabzonspor s kojim je ofenzivac potpisao dvogodišnji ugovor.

Međutim, na ljetnim pripremama teško je ozlijedio ligamente koljena te se na teren vratio tek u travnju 2024. godine. Dosad za turski klub ima tek 10 upisanih nastupa i jednu asistenciju, a ima najveću godišnju plaću u klubu od 2,6 milijuna eura i Trabzonspor bi ga se navodno rado riješio.

Treba li Oršić Dinamu, to najbolje zna struka Modrih. Iako igrač među navijačima ima status legende, ipak je iza njega dugo razdoblje neigranja i oporavka od ozljede. Ako ga u Maksimiru mogu čekati da se vrati u staru formu, tada bi im se jednog dana opet mogao isplatiti...

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 01:32