StoryEditorOCM
Domaći nogomettrener Dinama

Jakirović opet pod pritiskom u klubu nakon Lokomotive: ‘Moramo biti zadovoljni bodom‘

Piše David Kapetanović
10. veljače 2024. - 23:48

Trener Modrih Sergej Jakirović je nakon utakmice u Ulici pjesnika kazao...

- Dosta živa i dinamična utakmica. Nisam bio zadovoljan s čvrstinom u prvom poluvremenu. Pohvalno je što smo se uspjeli vratiti iz minusa. U prvom poluvremenu nismo imali dobru organizaciju igre, kvalitetan protok lopte, nismo se uspjeli nametnuti. U drugom dijelu smo napravili zamjene, na kraju se igralo ‘run and gun‘, jer smo željeli zabiti gol. Moramo se zadovoljiti s bodom, ali ja s time nisam zadovoljan.

Zašto je iz igre izvadio Baturinu?

- Nije bilo nekog posebnog razloga, Uveli smo Bulata i Ademija da dobijemo na duelima. Uveli smo i Kulenovića, nismo uspjeli zabiti?

Zbog čega nije startao Kaneko?

- Stavio sam Špikića da optereti beka Lokomotive, jer smo htjeli napadati dubinu, izvadio sam ga iz igre na poluvremenu jer se nije dobro osjećao. Bio je asistent za prvi gol. Imamo četiri krila, tu možemo miksati.

Silvijo Čabraja je kazao ovo...

- Za publiku je to bila iznimno zanimljiva i dinamična utakmica. Žao mi je što iz naših prilika nismo povećali vodstvo. Jer smo na kraju morali ginuti. Da je Mudražija zabio u drugom dijelu, tko zna kako bi bilo. Crna mačka za Dinamo? Ne znam jesmo li crna mačka... U ovom prvenstvu smo izgubili samo pet utakmica. Očito ne ležimo Dinamu.

Bilo je dosta nervoze?

- Nakon završetka utakmice svi igrači su prijatelji i poznanici. A na takvim utakmicama uvijek ima adrenalina. Krivak? Igrao je zaista dobro, on je 2005. godište, vjerujem da će izrasti u sjajnog igrača. Danas su nam igrala tri juniora, 2005. godište, dvojica 2004. godište, dvojica 2003. godište. Treba im dati šansu i vjerovati u njih.

Tko će biti prvak?

- Prvenstvo je dugo, svatko može biti prvak. Ali momčadima koje su u vrhu svaka utakmica mora biti igra ‘za život‘. Istina, na stadionu se orilo samo za Dinamo, ali za moje je igrače to naravno bila dodatna motivacija. A imali smo i tisuću ljudi protiv Varaždina, možda se ljudima dopada kako funkcioniramo.

Gleda li Čabraja prema Europi?

- Pa, mi smo u EU, ha, ha, ha... Evo nas Osijeku na dva boda, bit ćemo s nogama na zemlji i pokušati izboriti Europi.

Koliko bi Lokosi imali više bodova da su ostali Stojković i Kačavenda?

- Već sam zaboravio da su bili tu. Treba gledati prema budućnosti, ne prema prošlosti - zaključio je Čabraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:15