StoryEditorOCM
Domaći nogometREAKCIJA TRENERA

Jakirović: Igrači su me poslušali, evo što sam im rekao na poluvremenu kad smo gubili

Piše SN
22. veljače 2024. - 21:16

Nema vremena za slavlje, ali ipak ćemo se malo proveseliti, bila je prva reakcija Sergeja Jakirovića nakon što je Dinamo izbacio Betis i plasirao se u osminu finala Konferencijske lige.

- Čestitam momcima na velikoj utakmici, i taktički i tehnički smo odigrali jako dobro. Vjerovao sam da ćemo biti bolji u ofenzivnom dijelu nego u Sevilli, jer smo uočili njihove slabosti, zadnja linija im je sporija od ostatka momčadi. Držali smo se plana, nismo očajavali kad smo primili gol, a prije toga smo mogli zabiti. Rekao sam na poluvremenu 0:0, igrajte tako, uspjeli smo iz jedne akcije krila, jako mi je drago radi njih, ovo će im podići samopouzdanje sigurno. Bio sam uvjeren da možemo zabiti gol, da moramo igrati do kraja, da imamo i dobru klupu za pričuve, da možemo pojačati intenzitet i dobiti na brzini - rekao je Jakirović za Arenasport, prenose Sportske novosti.

Najavili ste da krila moraju ići ‘jedan na jedan‘, tako je pao i gol?

- Hoxha je imao nekoliko stiuacija, morao je ići brže u šesnaesterac, da može predriblati, pronaći suigarlča... Znam koliko naporno treniraju, koliko im znači sve ovo, treba naglasiti i da nikad nisu igrali na ovom nivou, imali smo tri mlada igrača u prvih 11.

Koliko ste zadovoljni učinkom Baturine?

- Martin je motorički jako dobar, bio je raspoložen od prve sekunde utakmice, on može napraviti razliku na bilo kojem dijelu terena, ima apsolutnu slobodu. Drago mi je, momčad uvijek izbacio pojedinca, a Martin je uvijek važan u tranziciji iz obrane u napad.

Pokazao se karakter i hrabrost momčadi?

- To je osnova kad igraš s ovakvim protivnikom, možda će nekome Betis ispasti slab i loš, ali te može zavezati s pasovima, Fekir sjajno koristi međuprostor, iz svakog dodira može biti opasan, Bakambu koji je na našu sreću izašao zbog ozljede, ozbiljan je to napadač, nije lako doći u prvu španjo0lsku ligu.

Već u nedjelju čeka vas Rijeka?

- Svaka je utakmica u Dinamu važna, imamo 68 sati da se regeneriramo, da možemo odigrati ovakvu utakmicu, Betis je meni svaki vikend, pripremam se kao da mi dolazi najbolja momčad na svijetu, imamo i plan B, nadam se da će se igrači oporaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:48