StoryEditorOCM
Domaći nogometepic brozo

Izbornik reprezentacije Zlatko Dalić oglasio se nakon Brozovićeve objave: ‘On je velikanima Vatrenih‘

Piše Hina
14. kolovoza 2024. - 16:15

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, zahvalio je Marcelu Brozoviću, koji se oprostio od nacionalne vrste, na doprinosu uspjesima Vatrenih.

- Žao mi je što se Marcelo odlučio oprostiti od reprezentacije, no svojim doprinosom je zaslužio da takvu odluku razumijemo, poštujemo i prihvatimo. Brozu svi možemo samo reći jedno veliko hvala za sve što je dao reprezentaciji u kojoj je bio jedan od naših stožernih igrača u najvećim uspjesima koje smo zajedno ostvarili - izjavio je izbornik Dalić za HNS.

- Neviđenom trkom, nogometnom inteligencijom i razumijevanjem igre dao je dodatnu kvalitetu našoj igri, a uz Luku, Raketu, Kovu i njega na dva svjetska prvenstva zaredom imali smo najbolju veznu liniju na svijetu. Osim što je sjajan nogometaš, Broz je svima omiljeni suigrač, koji uvijek daje sto posto na terenu, a ujedno je opušten izvan terena. Marcelo se nije nikad gurao u prvi plan, ali svi koji razumiju nogomet znaju koliko je bio važan za sve naše uspjehe te apsolutno spada u red istinskih velikana naše reprezentacije - zaključio je Dalić.

image
Ante Čizmić/Cropix

Brozovićev oproštaj od "najdražeg dresa" komentirao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

- Ova generacija hrvatskih nogometaša donijela nam je iznimno puno veselja i izvanrednih uspjeha, pa smo za njih jako vezani i s velikom emocijom doživljavamo kada se netko od tih zaslužnih igrača oprašta. Stoga mi je jako žao što Broz odlazi iz reprezentacije, ali zaslužio je da takvu odluku poštujemo i prihvatimo - izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Broz je uistinu jedan i jedinstven, kako na terenu tako i izvan njega. Dao je ogroman doprinos našim najvećim uspjesima, svojom trkom i nogometnim znanjem bio je idealan korektor sjajnih veznih linija koje smo imali na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine te će ostati upisan kao velikan hrvatskog nogometa, ali i kao jedna od najposebnijih figura ove briljantne generacije. Brozu želimo i dalje puno sreće i uspjeha u karijeri i životu, uz još jedno veliko hvala na svemu što je dao Vatrenima i hrvatskom nogometu - zaključio je Kustić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 10:38