StoryEditorOCM
Domaći nogometne bježi od kritike

Izbornik Dalić zabrinut unatoč pobjedi: ‘Nismo bili dobri, puno smo griješili, bilo je dosta loših stvari‘

Piše Frane Vulas
12. listopada 2024. - 21:25

Poslije teškom mukom 2:1 izborene pobjede protiv Škotske na stadionu u Maksimiru izbornik Zlatko Dalić nije izgledao nimalo zadovoljno ničim osim novim trijumfom. Bio je svjestan svih manjkavosti u igri Hrvatske koju je VAR u finišu susreta spasio gubljenja dva boda. Za kamere Nove TV je nakon druge pobjede svoje momčadi u trećem kolu Lige nacija kazao:

- Najvažnija su osvojena tri boda. Čestitam momcima, hvala navijačima na podršci. Nismo bili dobri, nisam presretan ovom utakmicom. Puno smo griješili, bilo je dosta loših stvari. U prvom poluvremenu kao da smo bili blokirani, zakočeni. Ne znam iz kojeg razloga. Na kraju smo utakmicu okrenuli, poveli 2:1. Ali opet je to u zadnjih pet-šest minuta bila grčevita borba što nam ne treba. Moramo bolje čuvati loptu, u tome biti bolji. Tri boda su najvažnija, ali mi kao momčad moramo biti mnogo bolji - naglasio je Dalić.

image
Ronald Goršić/Cropix

Gol Igora Matanovića, prvijenac za reprezentaciju, pokrenuo je preokret koji je upotpunio Andrej Kramarić.

- Sreća da smo brzo dali taj izjednačujući gol. Našao se (matanović, nap.a.) na pravom mjestu i pogodio. Njemu taj pogodak jako puno znači, a i nama. Vratio nas je u susret. Mislim da je ovo njegov početak s pogocima - uvjeren je Dalić.

Perišić je odigrao na dobrom nivou i to na desnom krilu?

- Znali smo da imaju Robertsona koji je jako opasan, 80 posto njihovih akcija ide preko njega po lijevoj strani. Puno puta smo ga blokirali, ali nekoliko puta nismo. Sigurno je da Perišiću još fali utakmica, ritma. Njemu je svejedno igra li desno ili lijevo. Sudjelovao je kod dva gola. Ovo je bilo ok - kazao je Dalić.

Nepotrebno povlačenje

Mario Pašalić je opet mijenjao poziciju, stalno mijenja uloge u reprezentaciji?

- Mario je sjajan igrač i čovjek. radi vrhunski posao. To igra i u klubu. Najviše sam ga zamijenio zbog toga što je imao žuti karton, a morao je zatvarati McTominaya. Htjeli smo brži protok lopte, ali nije to bilo loše zbog Marija. Nama je inače protok lopte u prvom poluvremenu bio jako spor, stoperi nijednom nisu ušli u igru kako treba. Puno je zadnji red imao loptu u nogama, a bez okomite lopte, dok na boku nismo imali pravi centaršut. Na poluvremenu sam igračima rekao da su zakočeni, da se odblokiraju. Teška utakmica, puno smo se mučili.

image
Damir Senčar/AFP

Drama na kraju i spas uz pomoć VAR-a?

- Bilo je to nepotrebno povlačenje. Najjača je obrana kada napadaš gore visoko, kada im ne daš da izađu. Opet smo se prepustili nekakvoj stihiji i to me brine. Olako smo ih puštali da izađu. Srećom bilo je zaleđe, ali to nam se ne smije događati. Morali smo ih visoko napadati. Dopustili smo protivniku da nam dugačkim loptama sije paniku.

Što očekujete u utorak protiv Poljske u Varšavi?

- Hrvatska mora puno bolje. Dobro je kada pobjediš, a ne igraš dobro. Sretan sam zbog pobjede, ali Hrvatska mora bolje.

Hoće li biti promjena?

- Bit će promjena - najavio je Dalić.

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 21:25