StoryEditorOCM
Domaći nogometopasni domaćin

Izbornik Dalić uoči finala: Za pobjedu nad Egiptom moramo igrati bolje u napadu

Piše hina
25. ožujka 2024. - 18:46

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić smatra da njegovi igrači moraju igrati bolje u napadu kako bi pobijedili domaćina Egipat u finalu prijateljskog turnira u Kairu.

"Finale s Egiptom će biti sigurno drugačija utakmica nego je bila utakmica s Tunisom", rekao je Dalić na konferenciji za medije u Kairu. "Egipat će igrati više napadački jer igra doma. S obzirom da igramo protiv domaćina očekujem puno više gledatelja i puno bolju nogometnu atmosferu nego je bila u polufinalu", dodao je.

Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce pa će u utorak igrati s Egiptom koji je svladao s 1-0 Novi Zeland.

"Nama je to finale važna utakmica jer nam je to dobar ispit. Znam da će nam biti jako teško ali napravit ćemo sve da pobijedimo i osvojimo", izjavio je Dalić. Hrvatska se u Kairu priprema za Europsko prvenstvo koje počinje u lipnju Njemačkoj.

Dalić je najavio nekoliko promjena u sastavu, rekavši da zbog manjih ozljeda  neće igrati protiv Egipta branič Martin Erlić i ofenzivni vezni Luka Ivanušec. Erlić se ozlijedio protiv Tunisa a Ivanušec je imao ozljedu tetive.

"Nećemo ih koristiti. Poštedjet ćemo ih današnjeg treninga i utakmice da se zdravi vrate u klubove", rekao je Dalić dodavši da se nada da njihove tegobe nisu ozbiljne. "Svi ostali su u redu. Imamo na raspolaganju 17 igrača i to će biti dovoljno. Iskoristit ćemo svih šest zamjena koje su nam na raspolaganju", dodao je.

Branit će Labrović i Kotarski svaki po poluvrijeme. "Pripremili smo se tako da ih vidimo i provjerimo te da im damo priliku", napomenuo je izbornik

Rekao je da je zadovoljan prethodnom utakmicom protiv Tunisa, načinom igre i pristupom, "ali nije bilo dobro u fazi napada".

"Stvarali smo premalo prilika, imali premalo udaraca po golu. To nam je bio hendikep. To moramo popraviti. Morat ćemo, dakle, biti puno bolji prema naprijed", zaključio je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:38