StoryEditor
Domaći nogometčeka se odluka

Iz Solina se oglasili nakon navodnog seksističkog ispada njihovog igrača: 'Želimo izraziti najiskreniju ispriku gospođi Martinčić'

24. kolovoza 2019. - 17:55

U zapisniku drugoligaškog ogleda Sesveta i Solina (1:1) četvrta sutkinja Ivana Martinčić iz Koprivnice prijavila je da joj je u tunelu stadiona nakon susreta nogometaš Solina Vlatko Šimunac rekao:

- Dođi da te je..mo!

Potvrdi li se ispad, Šimunca čeka vjerojatno visoka kazna. Visina kazne disciplinskog suca ovisit će o tome kako će ovaj seksistički ispad biti okarakteriziran. Ako bude kao diskriminacija i vrijeđanje na rodnoj osnovi prijeti mu i deset susreta kazne.

'Dođi da te je**mo!': seksistički ispad igrača Solina zgrozio sutkinju utakmice

- Susret Sesveta i Solina udarna je vijest u medijima. Nažalost, ne zbog lijepog gola, odlične utakmice ili punih tribina, već zbog nesportskog ponašanja igrača našeg kluba Vlatka Šimunca.

Kao ugledni športski kolektiv stogodišnje tradicije ne želimo i ne možemo pokušati relativizirati ono što se dogodilo. Podsjećamo, Vlatko je imao glupi seksistički ispad kojim je duboko povrijedio sutkinju utakmice, gospođu Ivanu Martinčić. Loše suđenje i vruća glava nikako ne umanjuju dimenziju incidenta. Stoga koristimo priliku izraziti najiskreniju ispriku gospođi Martinčić, ne samo zbog negativne medijske percepcije kojoj je klub izložen, već zato što se zaista imamo potrebu ispričati.

NK Solin nije udruga koja potiče bilo kakav oblik nesnošljivosti, ponajmanje seksizam. Dapače, ponosni smo što našu djecu odgajamo u duhu kulture dijaloga, poštovanja i tolerancije. Cijelu prošlu sezonu nismo dobili niti jednu novčanu kaznu zbog nesportskog ponašanja naših igrača, trenera, stručnog osoblja ili članova uprave. Tim više nas boli što se dogodilo i što smo vijest u svim relevantnim medijima.

Stoga još jednom koristimo priliku ispričati se gospođi Martinčić i cijeloj športskoj i ukupnoj javnosti. Do sutkinje pokušavamo doći cijeli dan, ali iz razumljivih razloga ne želi komunicirati dalje po ovoj temi. O kazni igraču ćemo izvijestiti javnost kada se sastane disciplinska komisija kluba i sukladno pravilniku donese primjerenu odluku. Naravno, igrač će imati priliku obratiti se istoj – stoji u reakciji isprici koju potpisuje Izvršni odbor Solina.

Martinčić (34) je prošle godine sudila i finale ženskog U19 Eura između Španjolske i Njemačke, prije četiri godine polufinale U17 Eura, a prošle sezone je kao glavna sutkinja dijelila pravdu u četiri drugoligaške muške utakmice.

Šimunac (29) je rodom iz Vinkovaca. Igrao je za Cibaliju, Dugopolje, Solin, Vinogradar, Zadar, ponovno Cibaliju, Rudar iz Velenja, a od zime je opet u klubu s igrališta pored Jadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 16:29