StoryEditorOCM

Ivica Perković: Posramljen sam, odlazim!

Piše PSD.
15. srpnja 2010. - 21:58

Skupština HNS-a imala je uzbudljivu uvertiru. Na lokalnoj razini. Zagrebački je nogometni savez smijenio svog zastupnika dan prije odluke o promjeni sustava natjecanja i smanjivanju Prve HNL.

Ivica Perković, predsjednik Hrvatskog dragovoljca, javno je najavljivao kako će poduprijeti ''ligu 16''. Nije međutim dobio priliku...

- Ovo je sumrak demokracije. Osjećam se posramljeno. Kao dragovoljac i branitelj. Na ulazu u dvoranu gdje se održavala Skupština postavili su zaštitara. Nisu mi dopustili da uđem na sjednicu niti kao gost. A smijenili su me posve nelegalno. Na tzv. telefonskoj sjednici Izvršnog odbora ZNS-a koju je organizirao tajnik Ivica Šparavec.

- Na inicijativu Zdravka Mamića. Čovjeka koji je na prošloj Skupoštini podnio ostavku na predsjedničku dužnost. O nekakvom telefonskom očitovanju Izvršnog odbora ne postoji uporište niti u jednom pravnom aktu. Očito su bili u paničnom strahu. Nisu vjerovali hoće li im prijedlog dobiti većinu – priča Perković.

Slijedi li prijava i postupak protiv čelništva ZNS-a zbog nelegalne smjene?

- Bojim se da takvo što ne bi imalo smisla. Pravnu zadovoljštinu mogao bih eventualno potražiti na redovnom sudu. U nogometnoj organizaciji to je nemoguće. No, ozbiljno razmišljam o ostavci na mjesto predsjednika Hrvatskog dragovoljca. Bojim se da bi zbog mene mogao ispaštati klub. A to nikako ne bih volio.

m. bariša

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 08:41