StoryEditorOCM
Domaći nogometnakon poraza

Ivica Olić: Znamo da je Portugal vrh, ali mi moramo biti bolji

Piše Davorin Olivari/ SN
10. rujna 2024. - 22:57

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine izgubila je u Karlovcu od Portugala sa 0-2 (0-0) susret 8. kola skupine G kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se igrati u Slovačkoj od 11. do 28. lipnja sljedeće godine.

Izbornik mlade reprezentacije Ivica Olić nakon poraza od Portugala je kazao:

- U uvodu sam rekao da je Porugal reprezentacija koja je godinama u vrhu u svim mlađim dobnim kategorijama europskog i svjetskog nogometa. Ako im dozvoliš malo prostora, kažnjavaju te. To smo vidjeli i u A reprezentaciji, sada i ovdje. Igraju fantastično kad osjećaju na nemaju pritisak i da mogu ući u prostor - rekao je i nastavio:

- Ono što mene raduje u odnosu na prvu utakmicu, jako sam zadovoljan kako su dečki odgurali prvo poluvrijeme, tu smo imali neke šanse, nažalost nismo uspjeli zabiti pogodak. Volio bih vidjeti kako bi utakmica onda izgledala i kako bi oni reagirali. No u odnosu na prvu utakmicu vidio sam zajedništvo i želju, to je put kojim želi da ide ova reprezentacija. Mi smo danas napravili korak naprijed, ništa ne ide preko noći. Vidio sam da dečki igraju jedan za drugoga, to želim gledati.

- Znamo da je Portugal vrh, ali mi moramo biti bolji, danas-sutra želim da netko od ovih igrača dođe do A reprezentacije. Imamo još dvije utakmice u skupini, imamo još sve u našim rukama i nogama. Nakon ovog prvog okupljanja nadam se da će dečkima nešto ostati od ovih zahtijeva koje smo pred njih postavili. Volio bih da u ova slijedeća tri-četiri tjedna Cvijanović, Hrgović, Vidović ili Zvonarek uđu u ritam utakmica. Mi imamo dosta igrača koji nisu u ritmu utakmica.

Kazao je još izbornik kako su naši dečki u završnici utakmice željeli doći do poravnanja.

- Šteta što smo primili taj drugi pogodak. Imali smo svoje prilike kod 0:1, one Ivanovića, Matkovića, Crnca. Ja sam jako zadovoljan jer igrali smo s tako moćnim suparmikom, a praktički smo do devedesete minute bili u igri za pozitivan rezultat. Sad se moramo najbolje moguće pripremiti za Grčku, reprezentaciju koja je doma pobijedila Portugal. To će biti odlučna utakmica. Vjerujem da ova momčad ima snagu da izbori drugo mjesto u skupini, pa ako ne ode izravno kao druga, onda kroz dodatne kvalifikacije - zaključio je Olić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 23:02