StoryEditorOCM
Domaći nogometsad je službeno

Iskusni Nijemac stiže na Poljud: Sudit će veliki derbi Hajduka i Dinama

Piše dražen antolić/SN
19. ožujka 2024. - 23:38

Nijemac Daniel Siebert sudit će derbi Hajduk - Dinamo na Poljudu 30. ožujka. Nakon što se ta informacija neslužbeno pojavila u medijima u ponedjeljak navečer potvrđena je u utorak. Pomoćnici će biti Jan Seidel i Rafael Foltyn.

Siebert je UEFA-in sudac iz elitne kategorije, jedan od trojice Nijemaca na Ligi prvaka uz Felixa Zwayera i Tobiasa Stielera. Rođen je 4. svibnja 1984. godine. Radi se o arbitru iz Berlina koji je rođen i živi u njemačkoj prijestolnici, a radi u školi kao učitelj. Već je imao iskustva u inozemnim nacionalnim ligama sudeći u Grčkoj.

Odradio je 165 utakmica Bundeslige, 24 u njemačkom kupu, 13 u Ligi prvaka, 16 u Europskoj ligi. Sudio je tri utakmice na Euru 2021. godine. Vatrenima je sudio utakmicu Lige nacija u Stockholmu sa Švedskom 14. studenoga 2020. u Ligi nacija, kad je Dalićeva momčad poražena 2:1.

Strani suci dijelit će pravdu i na kup-susretu Hajduk i Dinama koji se igra također na Poljudu 3. ožujka. Neslužbeno trebalo bi se raditi o Rumunjima, iako se službeni podatak čeka. Na Ligi prvaka imaju dvojicu - Istvan Kovacs i Radu Petrescu. Nakon toga stranci će biti i na Rujevici na ogledu Rijeka - Hajduk. Spominje se opcija da to budu Nizozemci, možda Skandinavci, Talijani... Od Nizozemaca u eliti su Danny Makkelie i Serdar Gözübüyük., pišu Sportske novosti.

U svakom slučaju HNS je uspio u nakani da za najveći hrvatski debi osigura elitnog suca iz Europe, a osim toga, nakon prvih varijanti da bi se radilo u sucima iz susjedstva, odlučeno je da se potraži što neutralnijega. Zahtjev je poslan u 8-9 nacionalnih saveza, među njima i njemački DFB, ali i skandinavske - norveški, švedski i danski i druge. Sve je to koordinirala UEFA-a.

Na kraju je iz DFB-a stiglo službeno u utorak prijepodne tko sudi derbi Hajduk - Dinamo, a navodno bi u srijedu trebala doći i imena VAR sudaca koji će također biti iz Njemačke. Ako će to umiriti duhove u Hrvatskoj, pomoći će HNL-u u završnici sezone...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:39