StoryEditorOCM
Domaći nogometuzavrele strasti

Incident na treningu reprezentacije: riječki navijači vrijeđali Marka Livaju, morali uredovati policija i zaštitari

Piše Frane Vulas
5. lipnja 2023. - 19:26

Ružan incident na prvom treningu reprezentacije Hrvatske na Rujevici, otvorenom treningu kojeg su pred oko 1500 navijača odrađivali izabranici Zlatka Dalića.

Napadača Hajduka Marka Livaju vulgarno su s tribine vrijeđali pojedini riječki navijači, zbog njegove klupske pripadnosti, zbog toga što je simbol i najbolji igrač splitskog kluba. Livaja nije uspio izdržati nego se dao navući u taj verbalni okršaj, prepirku, zbog koje su morali na kraju reagirati i policija i zaštitari koji su bili na tom dijelu zapadne tribine. Taj je incident bio sve suprotno od onog potrebnog mira koji ‘kockasti‘ trebaju pred završnicu Lige nacija u Nizozemskoj.

A početak treninga sugerirao je baš suprotno. Na tribini su uglavnom bile obitelji, roditelji s djecom. Igrači su svi dočekani pljeskom, pa tako i Livaja. Uz tek pokoji, sporadični, ne baš glasni zvižduk koji je prošao ispod radara. No, u jednom trenutku je situacija ipak eskalirala. Počela je rijeka uvreda prema Hajdukovom reprezentativcu sa zapadne tribine.

- Smeće! Konjino! Što se ne trudiš? Otiđi iz reprezentacije! Jeb.. ti majku! - vikalo se svašta, pa čak se išlo toliko daleko da se od Livaje tražilo podmirivanje štete zbog uništenih stolica na suprotnoj istočnoj tribini koje su navijači Hajduka zapalili zapalili 12 dana ranije na finalu kupa.

Prvi je situaciju među navijačima pokušavao primiriti jedan od najiskusnijih reprezentativaca Mateo Kovačić, ali bez većeg uspjeha. Nakon uvreda, pogotovo na račun majke, Livaja koji i inače ima kratak fitilj je izgubio živce. Prekinuo je trening i krenuo na ogradu, prema pojedincima na tribini te s njima verbalno obračunavao.

- Šta je, šta oćeš? - odgovorio je nešto u tom stilu Livaja.

Za njim su krenuli i suigrači Kovačić i Ivan Perišić, pomoćni trener Vedran Ćorluka kako bi smirivali situaciju.

Na kraju se sve ipak brzo primirilo. Igrači su se vratili na travnjak, trening se nastavio. U jednoj pauzi između vježbi vidno uznemireni Dalić i Ćorluka su iskoristili priliku za razgovor s Livajom. Trebao je svakako Hajdukov nogometaši biti smireniji, ne odgovarati na provokacije.

Očito nikada nije dosadno kada je Livaja na Rujevici. Na nedavnom finalu kupa je on nepromišljeno provocirao navijače Šibenika neprikladnim, uvredljivim skandiranjem zbog kojeg iščekuje kaznu HNS-a.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:06